İstanbul otellerine haziran sürprizi

Nisan-mayısta Körfez’den turist alan İstanbul otelleri, haziranda İranlı akınına uğradı. Doluluklar yüzde 80’i buldu, fiyatlar yüzde 30 arttı.

31/12/2019 23:40
İstanbul otellerine haziran sürprizi

Taksim’e İranlı akını, doluluklar yüzde 80’i buldu. İki aydır yüzde 80'lere varan doluluğa ulaşan Taksim otellerinin fiyatları da, bir önceki yıla oranla yüzde 30 arttı. Betül Alakent imzalı habere göre, ortalama geceliği kişi başı 100- 150 Euro arası satılan otellere yoğun bir İranlı turist akını yaşanıyor. Turizmciler olumsuz bir durum yaşanmaması halinde bölgenin yılsonunu yüzde 65-70 doluluk ortalamasıyla kapatacağını, fiyatların da bir önceki yıla oranla yüzde 20 artacağını söylüyor.

15 EYLÜL'E KADAR SÜRER

Taksim'de iki otelle hizmet veren Elite World Otelleri Genel Müdürü Ünsal Şınık, bölgeye yabancı turist talebinin yüksek olduğunu söyledi. Şınık, "Nisan-mayıs yüzde 70 doluluklarda gitti. Haziran ramazana denk gelmesine rağmen İranlı turistin yoğun bir ilgisi oldu ve yüzde 80 dolulukları yakaladık. Bu doluluk oranları 15 Eylül'e kadar sürecek" dedi.

Yüksek doluluğun fiyatlara da yansıdığını anlatan Şınık, fiyatların yüzde 30 arttığını kaydetti. Bölgeye İran ve Körfez'den yoğun talep olduğunu anlatan Şınık, "Avrupalı turist sayısındaki gerileme Gezi olaylarıyla başladı. Atatürk Havalimanı saldırısı sonrasında da neredeyse sıfırı gördü. Şimdi biraz toparlanıyor ancak sayıları hâlâ çok düşük" diye konuştu.

Avrupalı turistin cruise turlarıyla geldiğine dikkat çeken Şınık, "Maalesef bu gemiler Türkiye'yi rotalarından çıkardı. Devlet cruise turistini geri çekmek için cruise turisti başına 30 Dolar teşvik açıkladı ancak geç kaldı. Bu teşvik gelecek yıl daha iyi hissedilir" ifadelerini kullandı.

KATAR TURİSTİ ETKİLEMEDİ

St. Regis İstanbul Satış Direktörü Ceyda Noyan, nisan-mayısta dolulukların yüzde 80'leri bulduğunu belirterek, "Haziranda ramazanın etkisiyle yüzde 20 gerileme var. Bayram sonrası için rezervasyonlar oldukça iyi. Temmuz-ağustosta yüzde 80'leri yakalarız" dedi.

Hilton Grubu Türkiye Satış Yöneticisi Erhan Türkan da, son iki aydır yüksek dolulukları yakaladıklarını belirterek, "Katar yaptırımının ardından tedirginlik yaşamıştık, ilk üç gün rezervasyonlar yavaşladı ancak sonra yine arttı" diye konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.