İstanbul'da bulunduğumuz için hiç pişman olmadık

Raffles İstanbul'un Genel Müdürü Christian Hirt, grup olarak İstanbul'a yatırım yaptıkları için hiç pişman olmadıklarını söyledi.

31/12/2019 23:40
İstanbul'da bulunduğumuz için hiç pişman olmadık

Dünyada 130 yıllık geçmişe sahip bir otel zinciri olan Raffles, Türkiye pazarına 2014 yılında girdi. Fransız Accor Grubu’nun lüks segmente girmek için satın aldığı zincirin, dünyanın birçok ülkesinde 525 oteli var. Türkiye’ye 2014 yılında Zorlu ile birlikte giren Raffles, 3 yıldır Türk turizmini etkileyen krizlerle mücadele ediyor.

Kısa süre önce otelin yanında residence hizmeti de vermeye başlayan Raffles’in Genel Müdürü Christian Hirt, ağırlıklı olarak Körfez’den kraliyet ailelerini ağırlıyor. Körfez’de yaşanan ve hala gerginliği devam eden Katar krizinin otellerini ne şekilde etkilediğini, Jale Özgentüerk'e verdiği demeçte anlatan Hirt, tüm sorunlara rağmen İstanbul’a yatırım yapmaktan pişman olmadıklarını söyledi.

Başlangıçta hedef pazarlarının hem ABD, hem de Avrupa hem de Körfez ülkeleri olduğunu ifade eden Christian Hirt, "Ancak batıdan iş amaçlı seyahatler çok azaldı.. Buna karşın Körfez talebi çok yüksek. Yaşanan tüm krizlere rağmen doluluk oranımız yüzde 40’ın altına düşmedi" dedi.

Hirt, Katar krizinin ilk yansımanın ise, yüzde 25 civarında olduğunu belirtti. Umutsuz olmadığını vurgulayan Christian Hirt, “Katar krizi sertleşmeden sükunetle çözülürse, fazla bir kayıp yaşamayız. İstanbul bu ülkelerin tercihlerinde Londra ve Paris'le birlikte ilk sıralarda. Bu yıl hedeflerimizi gerçekleştiririz” diye konuştu.

ABD ve Avrupa taleplerinin 2018’de canlanacağını düşündüğünü ifade eden Hirt, "Otel olarak bu ülkelerde pazarlama çalışmalarına şimdiden başladık. Önümüzdeki günlerde bu ülkelere yoğun seyahatler gerçekleştireceğim. Şunu da vurgulamak isterim ki, grup içinde en başarılı otel, İstanbul'daki oteldir" dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.