İstanbul'da bir gün kalana otel bedava

İstanbul Valisi Vasip Şahin, THY’nin transit yolcularına yönelik ‘İstanbul’da bir gün bedava konaklama’ promosyonu uygulayacaklarını anlattı.

31/12/2019 23:40
İstanbul'da bir gün kalana otel bedava

Son dönemde Türkiye ve İstanbul’da düşen turist sayısının tekrar artırılması noktasında çalışmalar yürütüldüğünü söyleyen Vali Şahin, Türk Hava Yolları’nın transit yolcularına yönelik İstanbul’da bir gün konaklama promosyonu çalışmalarına başladıklarını ifade etti.

‘1 günlük misafir’

Pınar Aktaş imzalı habere göre Vali Vasip Şahin, "Son dönemde Türkiye ve İstanbul’da düşen turist sayısının tekrar artırılması noktasında da çalışmalar yürütülüyor. İstanbul bu işin merkezlerinden biri olduğu için nelerin yapılabileceğine dair toplantılar yaptık. Bu toplantımıza İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Ticaret Odası ve ilgili kurumların yöneticileri katıldı. Burada ana gündem olarak, Türk Hava Yolları üzerinden İstanbul’a gelen transit turistleri İstanbul’da bir ya da iki gün misafir edebilir miyiz? Bunları misafir etmenin etkileri neler olabilir? Bunları görüştük. Genellikle olumlu kanaatler belirtildi. Bunun maliyetini finanse etme konusunda ise tüm taraflar hem sivil, hem TÜROB, hem de kamu kurumları olarak üzerimize düşenin olduğu konusunda görüşmeler yaptık.

Türk Hava Yolları’nın transfer yolcu sayısı arttı. Eskiden 10 kişiden 6’sı bizim ülkeye geliyorsa, 4’ü de transfer yolcusuydu. Şimdi bu tersine döndü. 10 kişiden 6’sı transfer yolcusu, 4’ü İstanbul’a geliyor. Bu transfer yolcusunu biz nasıl İstanbul’da bir gün daha konaklatabiliriz? Türk Hava Yolları, zaten Pakistan yolcularıyla böyle bir hazırlık, deneme yapacak. Bunu birkaç ülkeye daha yayıp hiç olmazsa İstanbul’a gelen ve 1-2 gün de olsa gezen turist sayısını artırmak istiyoruz. Türk Hava Yolları bileti satarken bu promosyonu sunacak. Zaten 8 saatten fazla kalırsa turisti alıyor, otele yerleştiriyor. ‘Ama bir gün İstanbul’da kalırsanız oteliniz bedava, yemeğiniz bedava” dedi.

‘1-2 ay içinde başlar’

Uygulamanın başlayacağı zaman hakkında da bilgi veren Şahin, “İsterseniz tur yaptırırız, isterseniz alışveriş için nereye gitmek isterseniz gidersiniz’ diyecek. Bu insan sadece alışveriş için bir iki lokantaya girse bile onun bize bırakacağı katkı olacak. Zaten otellerimiz bu ara taban fiyatlardan yatak satıyor. Onların da bir kısmını Otelciler Birliği fedakarlık yapacak. Bir kısmını esnafımız, bir kısmını Türk Hava Yolları derken ortaklaşa bunu birlikte yapacağız. Hedefimiz 1-2 ay içinde başlatmak. Vizeyle ilgili mevzuat ayağında aşmamamız gereken bir durum var. Bir günlük girişleri sağlayacak bir günlük vize olacak” diye konuştu.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.