İstanbul’a 16 yeni müze geliyor

Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Kütük, 2017 yılında şehre 16 farklı müze kazandıracaklarını açıkladı.

31/12/2019 23:40
İstanbul’a 16 yeni müze geliyor

Çalışma kapsamında Tasavvuf Müzesi'nden Bizans İşkence Sarayı'na kadar farklı alanlarda müzeler kurulacak. Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, çalışmalar kapsamında ilk olarak yılbaşında Şerefiye Sarnıcı açılacak. İstanbul'da 16 yeni müze açılması planlanıyor. Müjdeyi veren isim İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Kütük. İBB Kültür A.Ş.'nin Fatih'teki yeni tarihi İstanbul Kitapçısı'nı tanıtmak amacıyla düzenlediği basın toplantısında Kütük, kentte 16 yeni müze çalışması olduğunu belirterek “Yılbaşında Şerefiye Sarnıcı'nı açacağız" diye konuştu.

Haziran sonunda Tekfur Sarayı ve Çini Müzesi'ni açacağız. Feshane'nin de devrini aldık, Tasavvuf Müzesi Feshane'de olacak. Minia World diye Miniatürk'ün dünya versiyonunu Yenikapı'da gerçekleştireceğiz. Magnaura Sarayı'nı aldık ve Bizans Müzesi yapacağız. Bizans İşkence Müzesi'ni yapacağız. Kent Müzesi'nin ihalesi de gerçekleştirildi” dedi.

Haliç'te Büyük Çamlıca Tepesi'ndeki radyo ve televizyon vericilerinin olduğu kulelerin yıkılacağını da belirten Kütük şunları söyledi: “Çamlıca'daki televizyon kuleleri yıkılacak. Ulaştırma Bakanlığı tarafından 360 küsur metrelik bir kule yapılıyor. Bu kulenin altında sosyal donatılar olacak. İki restoran kafe ve seyir terası bulunacak. Kulenin yapımına başlandı, şu an 40 metreye kadar yükseldi. 6 aya kadar bitirecek ve teslim edecekler. Muhtemelen oranın işletmesini de İBB Kültür A.Ş. olarak biz yapacağız.”


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.