İspanya'da İstanbul rüzgarı esti

ICVB-İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu, 29 Kasım-1 Aralık tarihleri arasında Barselona'da düzenlenen IBTM World Fuarı’nda İstanbul'u tanıttı

31/12/2019 23:40
İspanya'da İstanbul rüzgarı esti

İstanbul’un yurtdışındaki tanıtım faaliyetlerinde etkin bir rol oynayan ICVB-İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu bir başka fuar organizasyonunda daha İstanbul’u başarılı bir şekilde temsil etmenin gururunu yaşadı. İspanya-Barselona’da 29 Kasım-1 Aralık tarihleri arasında düzenlenen IBTM World Fuarı’nda Türkiye standının organizasyonu bu yıl da ICVB ile Madrid Kültür ve Tanıtma Müşavirliği tarafından ortaklaşa gerçekleştirildi.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 425 m2’lik alanda kurulan Türkiye standı, fuarın en büyük ülke stantlarından biri konumundaydı. Türkiye standında 30 katılımcı ünitesinde toplam 40 sektör kuruluşu ve firma yer aldı. Madrid Kültür ve Tanıtma Müşavirliği ve İstanbul’un yanı sıra Türkiye standında Ankara, Antalya,  İzmir Kongre ve Ziyaretçi Büroları ile Türk Hava Yolları’na ait münferit desk’ler de yer aldı. Türkiye standı, Danimarka,  Hollanda, Fransa ve Almanya stantlarına komşu konumda yer aldı.  

Fuarın ilk günü Barselona Başkonsolosu Emir Salim Yüksel Türkiye standını ziyaret ederek katılımcılar ile görüşüp fuar hakkında detaylı bilgi edindi. Önceden randevu sisteminin bulunduğu fuarda, katılımcıların münferit randevularının yanı sıra 3 gün boyunca Türkiye standını ziyaret eden davetli alıcı gruplarına, ICVB tarafından ülkemizin kongre olanaklarını tanıtan bir infografik Türkiye sunumu yapıldı. ICVB yetkilileri 3 gün boyunca 50’ye yakın birebir görüşme gerçekleştirdi.

Fuar süresince Türkiye standında ikram edilen Mevlana Bazaar Lokumları, gerek stant ziyaretçileri ve gerekse de katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü. Tüm dünyadan kongre ve toplantı sektörünü bir araya getiren IBTM World Fuarı; sadece fuar alanında gerçekleştirilen görüşmelerle değil, fuar süresince diğer sektör kuruluşları tarafından organize edilen toplantı, workshop ve etkinliklerle de tüm katılımcılar adına oldukça verimli geçti.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.