İşadamları Antalya'nın imajını yükseltecek

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yusuf Hacısüleyman, Berlin'den gelen Türk iş adamlarını ağırladığı ziyarette Türkiye'nin imajını yukarılara taşımak için hep birlikte çalışmaları gerektiğini söyledi.

31/12/2019 23:40
İşadamları Antalya'nın imajını yükseltecek

Berlin merkezli Türk işadamı heyetini makamında ağırlayan ATSO Başkan Yardımcısı Yusuf Hacısüleyman, konuklara ATSO ve Antalya ekonomisi hakkında bilgiler verdi. ATSO'nun 40 bini aşkın üyesi ile Türkiye'nin en büyük Ticaret ve Sanayi Odaları'ndan biri olduğunu kaydeden Hacısüleyman, "Antalya iş dünyasının çatı kuruluşu olarak kent ekonomisinin çıtasını daha yukarılara taşımak üzere çalışmalarımızı yürütüyoruz" dedi.

TURİZMİN BAŞKENTİ

Antalya'nın turizmde ve tarımsal üretimde Türkiye'nin başkenti olduğunu ifade eden Yusuf Hacısüleyman, "Bu iki sektör kent ekonomisinin lokomotifi konumundadır. Ağır sanayi yatırımlarına uygun olmayan kentimizde çevreci bir organize sanayi bölgesi ve yat üretiminde uzmanlaşmış bir serbest bölgeye sahibiz. Ayrıca şu an kuruluş aşamasında olan mermer ihtisas organize sanayi bölgesi de Antalya'nın sanayi kapasitesi içerisinde yerini alacak. Tüm bu yatırımlarda Odamız aktif olarak yer alıyor" dedi.

İMAJ VE TANITIM DESTEK BEKLİYORUZ

Antalya turizm sektörünün geçen yıl önemli bir düşüş kaydettiğini belirten Yusuf Hacısüleyman, turizm sektöründe kent imajı ve tanıtım faaliyetleri kritik öneme sahip olduğunu söyledi. Geçen süreçte konjonktürel etkiler ile bir miktar imaj kaybı yaşandığına kaydeden Hacısüleyman, "Antalya'nın imajını yukarılara taşımak için hep birlikte çalışmamız gerekiyor" dedi.

Antalya'nın geçen yıllarda 3 milyonu aşkın Alman turisti ağırladığını vurgulayan Yusuf Hacısüleyman, "Çok zor geçen ve yaşamadığımız şey kalmadı dediğimiz 2016 yılında bile Almanya'dan Antalya'ya 2 milyonun üzerinde turist geldi. Bizim bu sene yapmamız gereken bu sayıyı arttırmaya çalışmak olmalıdır" diye konuştu.

"ANTALYA'NIN GÜZELLİKLERİNİ VE GÜVENLİ OLDUĞUNU ANLATACAĞIZ"

Berlin'den ziyarete gelen işadamları adına konuşan Veli Karakaya ise Başkan Yardımcısı Yusuf Hacısüleyman'a verdiği bilgilerden dolayı teşekkür etti. Berlin'de yaşayan Türk işadamlarının her türlü desteğe hazır olduğunu ifade eden Karakaya, "Bizler Antalya'nın güzelliklerini ve güvenli olduğunu anlatacağız. Mevcut birlikteliğimizle Almanya'da gerekli lobi çalışmalarını yaparak Antalya'ya katkı sağlamak isteriz" dedi. (DHA)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.