Intourist havayolu şirketi kuruyor

Rusya’nın en büyük seyahat acentalarından Intourist, yeni bir havayolu kurmaya hazırlanıyor. Rusya’dan ağırlıklı olarak Türkiye ile çalışan Intourist, yeni havayolu kurma konusunda bir danışmanlık şirketi ile anlaştı.

31/12/2019 23:40
Intourist havayolu şirketi kuruyor

Sovyetler Birliği döneminde seyahat sektöründe tekel konumunda olan Intourist, 2011 yılında Thomas Cook grubunca satın alınmıştı. Rus Interfax Haber Ajansı’na konuşan Intourist Genel Müdürü Viktor Topolkaraev, bu konuda aşamalı bir şekilde ilerleyeceklerini söyledi. Kokpit.aero'da yer alan habere göre Topolkaraev, bu kararın alınmasında Türkiye ve Mısır’daki gelişmelerin etkili olduğunu belirterek, öncelikle mevcut hava yolu şirketleri altında faaliyet gösteren bir filo oluşturacaklarını sonraki aşamada ise, Intourist’in kendi hava yolu şirketini kurmayı değerlendireceğini ifade etti. 

Turist taşımacılığı Rus havacılık piyasasında önemli bir rol oynuyor. Bazı hava yollarındaki turizm taşımacılığının payı, normal tarifeli uçuşların yüzde 30'una kadar ulaşabiliyor. Rusya’dan turist taşıyan büyük tur operatörlerinin neredeyse hepsinin kendine ait hava yolu şirketi ya da kendi kontrolünde bir filoya sahip. Pegas Touristik, Coral Travel, Anex Tour ve Mouzenidis Travel bu operatörlerden bazıları.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.