İngiliz yazardan ikinci İstanbul daveti

Reina katliamının ardından “Asıl şimdi Türkiye’ye tatile gidin” diyen İngiliz yazar Simon Calder, Londra saldırısı sonrası da bir makale yazdı. “Bu satırları İstanbul’dan yazıyorum. Çıkış burada, Sultanahmet ve Kapalıçarşı’da” diyen Calder, kendini hiç bu kadar güvende hissetmediğini söyledi.

31/12/2019 23:40
İngiliz yazardan ikinci İstanbul daveti

Avrupa’da Türkiye hakkında neredeyse olumlu habere rastlanmayan bir dönemde, Independent Gazetesi’nin seyahat yazarı Simon Calder, Londra saldırısı sonrası İstanbul’a da değinen bir makale kaleme aldı. “Bu satırları son zamanlarda büyük trajedilere katlanan İstanbul’dan yazıyorum” diyen Calder, kendini bu kentte hiç bu kadar güvende hissetmediğini yazdı.

Yazar, ‘Londra’dan İstanbul’a: Turistler terörün hedefi olan şehirlere neden seyahat etmeli?’ başlıklı makalesinde “Bu travmalara neden olan fanatiğin bizden biri olduğuna katılıyorum. Ancak İngiltere hala güvenli bir ülke ve iyi huylu bir ulus. Rahatsız edici hastalıklara rağmen İngiltere ve yolları güvenli. Londra, sahip olduğu 6 havalimanı, uçakların ayırdığı büyük çaplı koltuk kapasitesi ve Brüksel’den Paris’e kadar uzanan demir yolu ağı ile dünyaya bağlı bir şehir. Bu trajedinin belleklerde işgal ettiği alan da, tıpkı Paris ve Brüksel’de olduğu gibi, kısa vadede azalacaktır” dedi.

ÇIKIŞ SULTANAHMET’TE

Star'da yer alan habere göre Simon Calder, yazısının devamında şunları söyledi: “Bu satırları, son zamanlarda büyük trajedilere katlanan İstanbul’dan yazıyorum. Dışişleri Bakanlığı’mız uyarmıştı: İstanbul’da daha fazla saldırılar olabilir. Buna rağmen, 15 milyon iyi insanın yaşadığı bu şehirde kendimi hiç bu kadar güvende hissetmemiştim. Geçen yıl Türk turizmi 4’te bir oranında daraldı ve ocak ayı verileri de yüzde 10 daralma olduğunu gösteriyor.

Bu, İstanbul’a yaptığım uçuş ücretinin, neden 1989 yılında 48 saatlik kent hayatını çekmeye geldiğimdekinden daha ucuz olduğunu da gösteriyor. Avrupa’nın diğer ucunda yer alan Londra, ölçek ve kentteki enerji açısından sadece İstabul ile eşleşebilir. Buradaki ekonomik ve duygusal fırsatları yakalayın. Çıkış burada, Sultanahmet ve Kapalıçarşı’da.” Simon Calder, yılbaşında yaşanan Reina katlimanın ardından da bir yazı kaleme almış ve “Asıl şimdi Türkiye’ye tatile gidin” demişti.

 

 

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.