İngiliz turistlere lokum ve baklavalı karşılama

İngiltere'den Dalaman'a gelip Havalimanı'nda çiçeklerle karşılanan 400 İngiliz turiste baklava ve lokum ikram edildi.

31/12/2019 23:40
İngiliz turistlere lokum ve baklavalı karşılama

İngiltere'den Dalaman'a gelen, 400 İngiliz turistten oluşan sezonun ilk kafilesi, çiçeklerle karşılandı. Baklava ve lokum ikram edilen karşılama törenine Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek, YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Hamdi Güvenç, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Dalaman Başmüdürü Yaşar Kasap ve turistik acente temsilcileri katıldı.

YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Güvenç, turizmdeki dalgalanmalara rağmen sezonun açılışında arka arkaya 2 uçağın gelmesinin moralleri düzelttiğini belirterek "Bizim için İngiltere'den yolcuların gelmesi, uçakların azalmaması çok önemli. Turizm Bakanlığı'nın bu konudaki çabalarına çok teşekkür ediyorum. Uçuş başına 6 bin dolarlık mali destek ve tanıtıma ilişkin projelere verilen destek oldukça önemli" dedi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Dalaman Başmüdürü Yaşar Kasap, ilçeye gelen yeni turist kafilelerinin artarak devam etmesini istediklerini söyleyerek yörenin tanıtılması için İngiliz turistleri büyük bir memnuniyetle misafir edeceklerini açıkladı.

Yolculardan Valerie Booth, tatil için 14 yıldır Türkiye'yi tercih ettiğini belirterek, "Türk insanı çok iyi ve arkadaş canlısı. Türkiye'de yaptığım tatillerden memnunum ve gelmeye devam edeceğim" diye konuştu. (DHA)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.