İki otelden örnek davranış

The President Hotel ve Citadel Hotel çalışanları, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde Ahırkapı sahilini temizledi.

31/12/2019 23:40
İki otelden örnek davranış

İstanbul’un ilk, ülkemizin ikinci ‘Yeşil Yıldız’ını alan BW Plus The President Hotel ile BW Citadel Hotel, her yıl olduğu gibi bu yıl da, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde ‘sürdürülebilir bir dünya için, sürdürülebilir bir çevre’ olması gerektiğinin önemine dikkat çektiler. Her iki otel, Ahırkapı Sahilini temizlerken, onlarca torba çöp topladılar.  

BW Plus The President Hotel Genel Müdürü Burak Aydın, BW Citadel Hotel Genel Müdürü Aytekin Güç, Otellerin Teknik Müdürü Erdoğan Işıklar başta olmak üzere, iki otelin yönetim ekibi ve çalışanları; Sirkeci – Aksaray arasındaki Ahırkapı sahilindeki çöpleri toparlayarak, sahili temizlediler. İstanbulluların ve kente gelen turistlerin uğrak noktası olan Ahırkapı sahilini kirleten, onlarca plastik şişe, cam, pil ve kağıt atıkları da böylece toplanmış oldu. Çevreye duyarlı yaklaşımları nedeniyle her iki otelin çalışanları, çevredeki turistler ve vatandaşlar tarafından büyük takdir toplayarak, tebrik edildi. 

Bilindiği üzere, 1972 yılında, İsveç’in Stockholm kentinde yapılan Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı’nda alınan bir kararla, 5 Haziran günü Dünya Çevre Günü olarak kabul edilmişti.

Tasarruf ve geri dönüşüm gerçekleşmeye devam ediyor 

Her iki otel de, 2009 yılından itibaren yapılan çevreci altyapı yatırımının ardından; elektrik, doğalgaz, su, deterjan, kağıt-karton, plastik, cam, pil ve atık yağ konularında tasarruf ve geri dönüşüm gerçekleşmeye devam ediyor Aynı zamanda, grup bünyesinde yer alan Radisson Blu Hotel Kayseri’de, 2015 yılında Yeşil Yıldız belgesini aldı. Artaş İnşaat Turizm Yatırımları bünyesinde yer alan üç otelde, geri dönüşüm çalışmalarıyla çevre bilinci aşılanmakta ve personele verilen eğitimler ile gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakılmasının öncü adımları atılıyor. 

Nitekim, çevre politikası yürürlüğe girdiği tarihten itibaren The President Hotel’de sağlanan tasarruf oranları örnek olarak verilirse; Elektrikte ailenin (4 kişilik) yıllık elektrik üretimi kadar tasarruf; Doğalgazda ailenin (4 kişilik) yıllık doğalgaz tüketimi kadar tasarruf; Suda, ailenin (4 kişilik) yıllık su tüketimi kadar tasarruf; Deterjanda ailenin (4 kişilik) yıllık deterjan tüketimi kadar tasarruf oranları sağlandı.

Aynı zamanda, kağıt-kartonların toplanmasıyla 911 adet ağacın kesilmesi önlendi; plastiklerin toplanmasıyla 332 bin 266 kWh enerji tasarrufu sağlandı; cam atıklarının toplanmasıyla 806 litre petrol tasarrufu sağlandı; pillerin toplanmasıyla 468 bin 889 m2 toprağın kirlenmesi önlendi ve atık yağların toplanmasıyla 16 milyar m3 içme suyunun kirlenmesinin önüne geçildi.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.