İBB ile Bakanlık arasında ‘Bodrum’ krizi çıktı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul Müdürlüğü, Tuzla’da otellerde bodrum katlarını emsal dışı bırakarak yapılaşmayı artıran plana itiraz etti. İBB, Pplan notu yönetmeliğe” uygundur diyerek, itirazı görmedi.

31/12/2019 23:40
İBB ile Bakanlık arasında ‘Bodrum’ krizi çıktı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul Müdürlüğü Tuzla’da otellerde bodrum katlarını emsal dışı bırakarak yapılaşmayı artıran plana itiraz etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından askıya çıkarılan plan notu değişikliğine “yönetmeliğe aykırıdır” dedi. İBB “plan notu yönetmeliğe” uygundur diyerek itirazı görmedi. Cumhuriyet'ten Hazal Ocak imzalı habere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul Valiliği İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Tuzla Evliya Çelebi, Yayla, İstasyon ve Cami mahallerinde 13 Mayıs 2016 tarihinde İBB tarafından hazırlanan bir plan notu değişikliğine “yönetmeliğe aykırıdır” diyerek 26 Nisan’da itiraz etti.

Plan notu, otel, özel okul ve hastane ile özel sosyal kültürel tesis binalarının 1. ve 2. bodrum katlarının konferans salonu, ameliyathane, balo salonu, mescit, yüzme havuzu, teknik odalar gibi birçok kapsamında emsal dışı bırakılmasını sağlıyor. Böylece mahallelerdeki yapılaşma artıyor.İBB, bakanlığın itirazını “kurum ve yönetmelik hükümlerine” aykırılık olmadığını belirterek görmedi. Duruma tepki gösteren CHP’li meclis üyesi Hüseyin Sağ, “Gizli bir imar affı yapıldı. Bodrumlara af getirilemez” dedi. 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.