Hitit havacılık çözümleri ihraç etmeye devam ediyor

Hitit Bilgisayar Hizmetleri, Afrika coğrafyasında büyüme trendini hızla sürdürüyor. Bölgenin önde gelen havayolu şirketlerinden Air Tanzania ile çalışmaya başlayan Hitit, 20 yılı aşkın tecrübesi ve havacılık sektörüne getirdiği dinamizm ile büyümeye ve büyütmeye devam ediyor.

31/12/2019 23:40
Hitit havacılık çözümleri ihraç etmeye devam ediyor

Efsanelere konu olmuş Kilimanjaro dağıyla Afrika bölgesinin en dikkat çekici lokasyonlarından olan Tanzanya’nın iç ve dış turizminde son dönemde yaşadığı hareketlilik, havayolu sektörünü de olumlu yönde etkiliyor. Dünyaya havacılık IT çözümleri ihraç eden tek Türk firması Hitit Bilgisayar Hizmetleri A.Ş. de sektörün artan ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. Bu çerçevede ülkedeki çözüm ortaklıklarını genişleten Hitit, Precision Air’den sonra “Air Tanzania” ile el sıkıştı.

Son yıllarda havacılık alanında ciddi şekilde büyüme kateden Afrika pazarında teknolojilerini büyük bir hızla yayan Hitit, yeni işbirliği ile bu bölgedeki yedinci, ülkedeki ikinci müşterisini elde etmiş oldu.

Manuelden Otomatiğe Geçiş

Yapılan anlaşmaya göre, Hitit tarafından geliştirilen Crane “Rezervasyon ve Yolcu Hizmetleri” ve “Kalkış Kontrol Sistemi” çözümleri, sıkı bir eğitim sürecinin ardından Air Tanzania tarafından kullanılmaya başlandı. Bu teknolojilerin kullanımı Air Tanzania’nın bugüne kadar manuel olarak kullandığı bazı sistemleri otomatik hale getirecek olması yönünden büyük önem taşıyor. Diğer yandan, gerek yazılımlarını gerekse filolarını genişletip yenilenmeyi hedefleyen ve Hitit çözümleri ile GDS’lere de açılacak olan Air Tanzania, Crane teknolojilerinin desteğiyle hedefledikleri büyümeye ulaşabilecek.

Hitit’in CEO’su Nur Gökman bu yeni işbirliği hakkında şöyle konuştu: “Her yeni işbirliği ile gittikçe büyüyen bir ekosistem oluşturmak; daha yenilikçi ve sektörü geliştiren işler yapmak için bize heyecan veriyor. Air Tanzania ile yapılan işbirliğiyle Hitit; Afrika’da yedinci, Tanzanya’da da ikinci ortaklığını kurmuş oldu. Birlikte güzel çalışmalara imza atacak olmanın yanı sıra, yeni müşterimizin bizim teknolojilerimiz ile önemli açılımlar yapacağını bilmek bizler için büyük bir gurur kaynağı. Hitit ailesi olarak, çözümlerimizle havacılık alanında fark yaratacak işlere imza atmaya devam edeceğiz.”


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.