Hitit Avrupa’da emin adımlarla ilerliyor

Havacılık ve seyahat yazılım sektörünün dünyadaki tek Türk temsilcisi Hitit, sektör için ürettiği IT çözümleriyle dünya çapındaki açılımına devam ediyor.

31/12/2019 23:40
Hitit Avrupa’da emin adımlarla ilerliyor

Türkiye’nin ilk ve tek, dünyanın ise sayılı havacılık yazılımı üreten firmalarından olan Hitit, IT çözümleriyle, havayollarının operasyonel ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. Çeyrek asra yakın süredir, dört farklı kıtada faaliyet gösteren firmanın son müşterisi Fransa menşeili Chalair Havayolları oldu. Fransız havayoluyla imzalanan iş birliği anlaşması ile müşteri portföyünü genişleten Hitit, aynı zamanda Avrupa’ya gerçekleştirdiği ihracat hacmini de büyüttü. Filosundaki değişik tip uçaklarla, 30 yıldır Fransa’da niş bir hava taşımacılığı yapan Chalair bundan böyle; rezervasyon ve yolcu hizmetleri, kalkış kontrol servisi ve gelir muhasebesi alanlarında operasyonlarını Hitit’in yazılımlarıyla gerçekleştirecek.

Air France ile yakın iş birliği içinde çalışan Chalair’in Başkanı Alain Battisti anlaşma hakkında şu açıklamalarda bulundu: “Dünyanın en geniş havayolu biletleme ve pazarlama acentalarından olan APG Network tarafından kurulan APG Havayolları’nın tavsiyesi üzerine Hitit ile yollarımız kesişti. APG’nin yüksek teknolojili Crane çözümlerinden duyduğu memnuniyet, bizim için çok önemli bir referans oldu ve Hitit’le çalışma kararı aldık. Özellikle yolcu hizmetleri alanındaki başarılı çalışmalarını sektörden bildiğimiz Hitit’in profesyonel yaklaşımı sayesinde sorunsuz bir devir teslim süreci geçirdik. Crane ürünlerinin sistemlerimizle uyum içinde çalışacağına ve servis kalitemizi yükselteceğine inanıyoruz.”

Hitit Genel Müdürü Nur Gökman da Chalair Havayolları’yla yapılan anlaşmadan duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Dünyanın en dinamik sektörlerinden olan havayolu sektörünün sürekli artan ihtiyaçlarına, bütünlüklü ve son teknoloji ürünü çözümleriyle cevap veren Hitit’in, seyahat yazılım pazarının tercih edilen markalarından biri hale gelmesi bizler için çok önemli bir başarı… Dünyanın birçok farklı ülkesinde tesis ettiğimiz iş ortaklarımızın hızla artması ve yurt dışında referans gösterilmek; çözüm odaklı, inovatif, güvenilir ve yaratıcı servis ve çözümlerimizi geliştirmek konusunda bizleri teşvik ediyor” dedi. Fransa’nın Caen Carpiquet Havalimanı merkezli Chalair Havayolları, 1986 yılından bu yana ülke çapında hizmet gösteriyor. 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.