Hintliler film Türkiye turist çekecek

Her yıl yurtdışında 200 film çeken Hindistanlı yapımcılar film çekmek için bu kez de Türkiye’ye geliyor. Bu hamleyle hedef 2.1 milyar sinema seyircisine sahip olan Hindistan’dan, Türkiye’ye 2 milyon turist çekmek.

31/12/2019 23:40
Hintliler film Türkiye turist çekecek

Hintliler film çekmek için Türkiye’ye geliyor. Aralarında yapımcı, senarist ve oyuncuların yer aldığı 15 kişilik bir ekiple 16 Kasım’da Türkiye’ye gelecek olan Boollywoodlu yapımcılar 3 gün İstanbul, 1 gün Kapadokya, 2 gün de Göcek’te uygun mekanları keşfedecek. Hintli yapımcıları ikna eden ise, Glorious DMC Turizm Acentesi ve Hindistan’daki ortağı Novel Events.

Bütçesi 2 Milyon Dolar

Özgül Öztürk imzalı habere göre, Hindistan’ın 2.1 milyarlık sinema seyircisiyle Çin’den sonra dünyada ikinci sırada ye aldığını ifade eden Glorious DMC Satış ve Pazarlama Müdürü Ebru Eroskay, “Her yıl 20 den fazla dilde yapılan 1500-2000 filmle üretilen film sayısı bakımından dünyanın en büyükleri arasında yer alan Hindistan, bunun 200’ünü ülke dışında çekiyor. Bu pazardan pay almak istiyoruz” dedi.

Hintli yapımcıların Türkiye’yi uygun bulmaları halinde ekonomiye ciddi katkı sağlanacağını belirten Eroskay,  “Filmimizin çekimlerine martta başlanması planlanıyor. Bütçesi 2 milyon dolar. 20 milyon dolarlık yeni bir proje için de görüşmelerimiz sürüyor” dedi.

TURİST SAYISINI KATLIYOR

Hint filmlerinin turizm sektörüne de ciddi katkıda bulunacağına dikkat çeken Eroskay, şöyle devam etti: “Tayvan’da çekilen Life of Pi isimli film Tayvan’a turist akışını yüzde 43 artırdı. Singapur’da çekilen Krrish adlı film gösterime girdikten sonra Singapur’a yılda giden Hintli turist sayısı altı milyondan yedi milyona çıktı. İspanyada çekilen Zindagi Na Milegi Dobara adlı filmin gösterime girmesinden sonra İspanyaya giden Hintli turist sayısı yüzde 65 arttı. Türkiye, yurtdışına yıllık 22 milyon turist gönderen Hindistan’dan 2023 yılında 2 milyon turist çekmeyi planlıyor. Bu hedefe ulaşmamızda filmlerin büyük etkisi olur. Çünkü Hintli turistler kendi film yıldızlarının olduğu ülkelere gitmeyi seviyor.”

Önce Kollywood sonra Bollywood

Hollywood’la yarışır hale gelen Hindistan film endüstrisi, 3 ayrı bölüme ayrılıyor. Film stüdyolarının Bombay’da olmasından dolayı Hindistan’da çevrilen filmlere Bollywood ürünü deniyor. İkinci bir stüdyo merkezi de Kodambakkam. Chennai şehrinin bu mahallesinde Tamul dilinde üretilen filmlere Kollywood ve doğuda Andhra Pradesh eyaletinde Telugu dilinde üretilen filmlere de Tollywood ürünü deniyor. Türkiye ilk etapta düşük bütçeli Kollywood ve Tollywood filmlerini Türkiye’ye çekip daha sonra Bollywood’a ulaşmayı hedefliyor.

Martta çekimler başlıyor

İki gezgin gencin aşk hikayesini anlatan ‘Count Down in Turkey’ isimli film, İstanbul, Kapadokya, Pamukkale, Kuşadası, Marmaris ve Fethiye’de çekilecek. Eroskay, “Beklediğimiz bir sinema yasası var. KDV iadesinin yanı sıra yüzde 30’luk ek bir iade olabilir. Böylece elimiz güçlenecek” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.