Hint Düğünleri Zirvesi ilk meyvesini verdi

1.5 Milyon Dolar bütçeli 3 Hint düğünü ve bin 500 kişilik kongre Antalya’da gerçekleştirilecek

31/12/2019 23:40
Hint Düğünleri Zirvesi ilk meyvesini verdi

28 Mayıs'ta Antalya'da düzenlenen 'Hint Düğünü Zirvesi' ilk meyvelerini verdi. Inventum Global'in ortaklarından Asil Akar, zirvede yapılan temaslar sonucu 3 düğün organizasyonu için onayın alındığını açıkladı. Talat Öztuzsuz imzalı habere göre Akar, "Hint düğünlerinin 2'si Rixos Premium Belek'te diğeri ise Selectum Hotel'de olacak. Her düğüne ortalama 500-600 kişinin katılması bekleniyor. Bir düğünün ortalama maliyeti ise 1.5 Milyon Dolar olacak" dedi. Asil Akar, 3 düğünün de ekim-kasım aylarında yapılacağını, bahar dönemi için de düğün organizasyon çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Akar, bin 500 kişilik bir ilaç grubunun kongresini de Antalya'ya aldıklarını duyurdu.

BÜYÜK BİR PAZAR

Tayland'da yıllık 2 bin düğün organizasyonu yapıldığını anlatan Asil Akar, "Hindistan sosyetesi artık Tayland'a alternatif arıyor. Antalya lüks ve ihtişamlı otelleriyle onlar için keşfedilmedik bir cennet" diye konuştu. Hindistan'dan ilk düğünün Antalya'da 2012 yılında yapıldığını anlatan Akar, "Her yıl Hindistan'dan gelen ilgi arttı. Ancak 2016'da 15 Temmuz nedeniyle büyük darbe yedik. 4 düğün iptal edildi kayıp 5 milyon dolar oldu" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da girişimiyle tam zamanında bir zirve düzenlenerek Hindistan pazarında yeniden tanıtım atağına geçtiklerine dikkat çeken Asil Akar, "Antalya'da düzenlenen Hint düğünü sayısı 10'un üzerine çıktığında bölge ekonomisine bu çok olumlu yansıyacaktır. Bu da kongre anlaşmalarını beraberinde getirecektir" dedi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.