Havayolu bilişim sektörüne Hitit imzası

Turizm ve seyahat sektörlerinin temsilcilerinin akın ettikleri zirvede, Türkiye’yi havayolu bilişim alanında Hitit Bilgisayar Hizmetleri temsil etti.

31/12/2019 23:40
Havayolu bilişim sektörüne Hitit imzası

Pasifik Asya Seyahat Birliği (PATA)’nin 2017 Yıllık Zirvesi Sri Lanka’da düzenlendi. Günümüzde ülkeleri birbirlerine entegre eden en önemli sanayi dallarından turizm ile teknolojik gelişmelere paralel olarak, başdöndürücü bir gelişim ve dönüşüm içindeki seyahat endüstrileri, PATA’nın Yıllık Zirvesi’nde “Kalıpları yıkmak, İnovasyon, Dönüşüm: Turizmin Geleceği” başlığı altında, sektörün önde gelen isimleriyle masaya yatırıldı. Turizm ve seyahat sektörlerinin temsilcilerinin akın ettikleri zirvede, Türkiye’yi havayolu bilişim alanında Hitit Bilgisayar Hizmetleri temsil etti.

Dünyanın dört bir yanından sektör temsilcilerinin katılımı ile turizm ve seyahat endüstrilerinde iş olanakları yaratan etkinliklere ev sahipliği yapan PATA’nın Yıllık Zirvesi bu sene 18 – 21 Mayıs tarihleri arasında Sri Lanka’da gerçekleşti.

Dört günlük zirve boyunca, pazardaki gelişim alanları, yenilikler ve pazarın ekonomik parametreleri üzerine önemli konuşmalar ve interaktif konferanslar gerçekleştirildi. Sri Lanka Turizm Bakanlığı’ndan John Amaratunga ile BM Dünya Turizm Örgütü Genel Sekreteri Taleb Rifai gibi önemli isimlerin de konuşmacı olarak yer aldığı etkinliğin bu seneki teması “Kalıpları yıkmak, İnovasyon, Dönüşüm: Turizmin Geleceği” olarak belirlendi.

Havayolu bilişim pazarının küresel çaptaki tek Türk temsilcisi

Global çaptaki etkinlikte, havayolu ve seyahat bilişim pazarlarında Türkiye’yi dünyada temsil eden tek Türk firması Hitit’in Genel Müdürü Nur Gökman konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu: “Üyesi olduğumuz PATA’nın organize ettiği bu etkinlikte kendi pazarımızda Türkiye’yi temsil etmekten büyük bir mutluluk ve onur duyduk. Turizm ve seyahat gibi birbirini besleyen ve dönüştüren iki sektördeki teknolojik gelişmeler, görece daha küçük ve ilgi çekmeyen destinasyonları bile sektörün etkili oyuncuları haline getirme potansiyeline sahip. 25 yıla yakın tecrübemiz bize gösterdi ki; turizm ve seyahat pazarlarını günümüzde ekonominin lokomatif güçleri haline getiren ve sektörün küçük aktörlerinin de pastadan pay sahibi olmasını sağlayan en önemli faktörlerden biri bilişim ve yazılım altyapılarının güçlenmesi. Havayolu yolcu hizmet sistemlerinde (PSS) dünyanın ilk beş firmasından biri olarak, bu inovasyon ve dönüşümde pay sahibi olduğumuzu bilmek çok gurur verici. PATA Yıllık Zirvesi’nde de bu minvalde gerçekleşen interaktif konuşmalara ve yeniliklere şahit olmak bize ne kadar doğru bir iş yaptığımızı bir kez daha hatırlattı. Hitit olarak bu dönüşüm sürecinin içinde bulunmaya ve Türkiye’yi yurt dışında başarıyla temsil etmeye devam edeceğiz.”


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.