Havada büyük veda

Yaklaşık iki ay önce iflas ettiğini açıklayan Alman devi Air Berlin, uçuşlarına 28 Ekim 2017 tarihinde son vermeyi planladığını duyurdu.

31/12/2019 23:40
Havada büyük veda

Air Berlin'in iflas etmemiş olan alt kuruluşları Niki Air ve LG Walter faaliyetlerini sürdürecek. Avusturya'nın APA adlı haber ajansı tarafından yayınlanan habere göre, Air Berlin büyük olasılıkla 28 Ekim 2017 tarihinde uçuşlarına son verecek. Havacılık devinin iflasından, 8 binden fazla eleman etkilenecek.

Uçuşlarına şu anki şartlarda devam etmesi mümkün görünmeyen Air Berlin'in, çalışanlarına bu doğrultuda bilgi veren bir mektup gönderdiği öğrenildi. Tourexpi'de yer alan habere göre, Air Berlin CEO´su Thomas Winkelmann ve İflas Süreci Genel Yetkilisi Frank Kebekus, şirketin olası satışı durumunda, her bir elemanın yeni şirket tarafından çalıştırılamayabileceği konusunu da vurguladı.

Almanya'nın Lufthansa'dan sonra ikinci en büyük havayolu şirketi olan Air Berlin, Ağustos ayının ortasında iflasını açıklamasına rağmen, Alman hükümetinden aldığı kredi sayesinde uçuşlarına devam edebildi. 12 Ekim´e kadar Lufthansa ve Easyjet ile muhtemel bir satış konusunda anlaşmaya çalışan Air Berlin'in toplam 8 bin personeli bulunuyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.