Günlük kiralık evlere otel kriterleri geliyor

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, günlük kiralık evlere yönelik kanuni boşlukların hazırlanan yeni düzenlemeyle giderileceğini söyledi.

31/12/2019 23:40
Günlük kiralık evlere otel kriterleri geliyor

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, üzerinde çalışmalar sürdürülen emlakçılık düzenlemesine ilişkin Milliyet’e bilgi verdi. Günlük kiralık evlere yönelik kanuni boşlukların yeni düzenlemeyle giderileceğini anlatan Tüfenkci, “İçişleri Bakanlığımızın yayımladığı genelgede günlük kiralayanların kimlik bilgilerinin emniyetle paylaşılması noktasında düzenleme getirildi. Burada sorumluluğu ev sahiplerine vermiş oldu ama biz emlak düzenlemesiyle beraber bu noktada da yeni bir düzenleme yapacağız” diye konuştu.

Yapılacak düzenlemeyle günlük kiralamalar ve güvenlik açısından sıkı kontrol mekanizmalarının getirileceğini bildiren Tüfenkci, şunları kaydetti: “Bildirme noktasında emlakçıyı da sorumlu tutacağız. Emlakçı her önüne gelene ev veremeyecek. Otele girdiğinizde nasıl kimlik bilgilerinizi veriyorsanız, onlar da emniyetle, güvenlik güçleriyle paylaşıyorsa, şu anda o sistem yavaş yavaş hayata geçiyor. Burada boşluk, ev sahibinin evini kiralaması için emlakçıya yetki vermesi. Yetki emlakçının sorumluluğundaydı. Emlakçılar açısından bir boşluk var yani. Bu boşluk yasal düzenlemeyle giderilecek.”

Tüfenkci, emlakçılık yasasıyla, emlakçılara standart getirileceğini bildirirken, “Emlakçılık yapanların niteliklerini belirleme noktasında çalışmalar var. Komisyon oranlarının belirlenmesi üzerinde çalışılıyor. Bu konuda standart getiriyoruz. Artık emlakçılar için de sertifika süreci olacak” dedi.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.