GÜMTOB’tan anlık kimlik bildirme toplantısı

Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Kimlik Bildirme Büro Amirliği ve GÜMTOB işbirliğince, Sisteminin işleyişi, idari para cezaları hakkında Almira Otel’de sektör temsilcilerinin katılımı ile bilgilendirme toplantısı yapıldı.

31/12/2019 23:40
 GÜMTOB’tan anlık kimlik bildirme toplantısı

Toplantıda açılış konuşmasını yapan GÜMTOB Başkanı Mehmet Haluk Beceren; “ 31.10.2016 tarihli ve 678 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile 1774 sayılı Kimlik Bildirme Kanununda değişiklik yapılarak 22.11.2016 tarihli resmi gazetede yayınlandı.

Kanunun 2’nci maddesinde sayılan tesislere “günübirlik kiralanan evler” ibaresi eklenmiş, Ek-1 inci maddesinde değişiklik yapılarak, 1774 sayılı Kanunun 2’nci maddesinde sayılan özel veya resmi her türlü konaklama tesisleri; tüm kayıtlarını bilgisayarda günü gününe tutmak, genel kolluk kuvvetlerinin bilgisayar terminallerine bağlanma, mevcut bilgi, belge ve kayıtlarını genel kolluk kuvvetlerine anlık olarak bildirme zorunluluğu getirildi.

Bu sebeple üyelerimizi anlık kimlik bildirimi ile ilgili yaşadıkları sorunlar ve  aksaklıkların  giderilmesi ve idari cezalar hakkında  Emniyet Müdürlüğü yetkilileri bizleri bilgilendirecek.” dedi.

Toplantıda Kimlik Büro Amirliği yetkilileri sistemin işleyişini anlatarak, katılımcılardan gelen soruları yanıtladı. İdari Para cezaları hakkında da bilgi veren yetkililer;

1-1774 Sayılı Kanunun 2,3 ve 4 üncü md’lerine muhalefet edenlere,

15 inci madde gereği, 456,00 TL.

2-Kimlik Bildirme Belgesinde gerçeğe uygun olmayan bilgi verenlere,

17 inci madde gereği, 180,00 TL.

3-Genel kolluk kuvvetlerinin bilgisayar terminallerine bağlanarak Anlık veri göndermeyen veya gerçeğe aykırı kayıt tutanlara

Ek-1 maddesi gereği, 5.191,00 TL.

4- Kayıtlarını bilgisayarda tutmak ve terminallerini genel kolluk kuvvetleri bilgisayarına bağlamayanlara, Kanunun

Ek-1 maddesi gereğince, 10.383,00 TL

idari para cezası uygulanır.

5- Ek-1 madde yükümlülükleri tekrar yerine getirmeyen tesislerin ise  işletme ruhsatı iptal edilir” denildi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.