Gençlik Zirvesi Kapadokya’da gerçekleşecek

Kültürlerarası hareketlilik ve öğrenme alanında faaliyetler yürüten Türk Kültür Vakfı, kültürel diyalog köprüsü kurmak amacıyla gerçekleştireceği ‘Türkiye Kardeşleri Yurtiçi Değişim Programı’nın ardından 29 Eylül – 1 Ekim tarihleri arasında Kapadokya’da Gençlik Zirvesi düzenliyor

31/12/2019 23:40
Gençlik Zirvesi Kapadokya’da gerçekleşecek

Türk Kültür Vakfı, kültürel diyalog köprüsü kurmak amacıyla 22-28 Eylül 2017 tarihleri arasında Türkiye’nin 9 farklı şehrinde gerçekleştireceği ‘Türkiye Kardeşleri Yurtiçi Değişim Programı’nın ardından, 29 Eylül – 1 Ekim tarihleri arasında Kapadokya’da ‘Gençlik Zirvesi’ düzenliyor. Eskişehir, Adana, Uşak, Zonguldak, Rize, Bursa, Isparta, Edirne ve Erzincan’dan programa katılan öğrencilerin deneyimlerinin değerlendirileceği zirveye aileler, öğrenciler, öğretmenler, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yetkililerin olduğu yaklaşık 300 kişinin katılması bekleniyor.

Kendi toplumunu özümseyen gençlerimizi gördükçe mutluluğumuz katlanıyor

Yurt içi ve yurt dışında ‘kültürlerarası değişim ve gelişim’, ‘deneyimsel öğrenme’ alanlarında faaliyetler yürüten Türk Kültür Vakfı’nın Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mete Fanuscu, Gençlik Zirvesi’ne ilişkin yaptığı konuşmada,“Empati, hoşgörü, gönüllülük ve toplumsal sorumluluk değerlerini benimseyen Türk Kültür Vakfı olarak, Türkiye’nin birbirinden farklı 9 şehrinden programa katılan genç arkadaşlarımız için bir Gençlik Zirvesi düzenliyor olmaktan memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Katılımcılarımızın farklı kültürlerarası projelere ilişkin motivasyon kazanacağını ümit ediyorum

Fanuscu, sözlerine şöyle devam etti: “Bundan 3 yıl önce, her köşesi keşfedilmeye değer Türkiye’nin, farklı kültür ve yaşamlara dair binlerce deneyim barındırdığı düşüncesinden yola çıktık. Bugün geldiğimiz noktada, kültürlerarası öğrenme, iletişim ve diyalog yetkinliklerini geliştirerek ömür boyu sürecek dostluklar edinen, kendi toplumunu özümseyen ve dönüştüren gençlerimizi gördükçe mutluluğumuz katlanıyor. 3 gün sürecek Gençlik Zirvemizde, öğrencilerimiz yaşadıkları deneyimleri paylaşacaklar, öğretmenler kültürel öğrenme üzerine eğitim alacaklar. Zirvenin sonunda, tüm katılımcılarımızın farklı kültürlerarası projelere ilişkin motivasyon kazanacağını ümit ediyorum”


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.