GAP turları yeniden başlıyor

Diyarbakır Turizm Platformu, ‘güvenlik’ algısı nedeniyle yapılamayan ‘GAP turları’nı yeniden başlatmak için harekete geçti. Turizmcileri kente davet eden platform, bölgedeki değişimi yerinde göstermeyi amaçlıyor

31/12/2019 23:40
GAP turları yeniden başlıyor

Diyarbakır Turizm Platformu, yabancı turist için uygulanmayan, yerli turist için ise ‘yetersiz katılım’ nedeniyle iptal edilen ‘GAP turlarını’ yeniden başlatmak için harekete geçti. Duygu Erdoğan'ın haberine göre, GAP turlarını Diyarbakır’da eski günlerine döndürmek isteyen platform, başta Valilik ve Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, sanayi ve ticaret odaları, turizmciler ve Dicle Üniversitesi ile birlikte hareket ediyor. Platform, tanıtım kampanyasının ilk etkinliğini 18-19 Mart tarihlerinde Diyarbakır’da yapacak. Etkinlikte Türkiye’nin önemli 25 turizm operatörü ve acenteleri biraraya gelecek.

Bu buluşmada, Diyarbakır’ın ‘güvenlikli’ günlerine döndüğü mesajını verecek olan platform, gelinen aşamayı da yerinde göstermiş olacak. Bölgeye gelecek turlara her türlü desteğe hazır olduklarını anlatacak platform, kültür ve GAP turları ile Diyarbakır’dan başlayarak tüm bölgenin turizmini yeniden canlandırmak istiyor.

10 bine düştü

Terör ve sınır olaylarından önce bölgeye yılda toplam 500 bin yerli ve yabancı turist gelirken şu anda sayının 10 bine kadar düştüğü açıklandı. Diyarbakır’a giden sınırlı sayıdaki kişiler ise turistten çok bölgede iş yapan işadamlarından oluşuyor.

Diyarbakır’da başta Hevsel Bahçeleri ve Sur bölgesi olmak üzere UNESCO kültür mirası listesinde yer alan noktalar dışında şehrin tamamı tarihi ve kültürel mirasıyla dikkat çekiyor. Platform, yerli tur operatörleri tarafından oldukça iyi bilinen bu tarih ve kültürel mirası yeniden gezdirirken, şehrin güvenliğini yerinde göstermeyi amaçlıyor.

‘Her desteğe hazırız’

Bölgenin turizmcilerinden Mehmet Akyıl, “Bu tur yapılsa da kimi şehirlerle sınırlı tutuluyor, hatta artık oralara da yapılmıyor. Turun yapılması için 20 kişilik grup olması lazım. Ancak 15 kişi, 10 kişi, 5 kişi olunca iptal ediliyor. Biz onlara ‘yine de getirin, gerekirse burada hep birlikte masraflara da olduğu kadar destek olacağız’ diyeceğiz” dedi.

‘Potansiyel keşfedilsin’

Uzun vadede işlerin yoluna gireceğine inandıklarını söyleyen Akyıl, Diyarbakır potansiyelinin yeniden fark edileceğini dile getirdi. Bunu için tur operatörlerinin de destek vereceğine inandıklarını anlatan Akyıl, “Yavaş yavaş da olsa bir yerden başlamamız lazım. Diyarbakır halkı da bu günleri bekliyor. Şehre maddi manevi değer katmanın yanısıra buradaki huzur ve barış ortamı yeniden herkesi biraraya getirecek. Yerli yabancı turistle, bölgemizin değerlerini hem ulusal, hem uluslararası boyutta birlikte inşa edeceğiz” diye konuştu.

Güneydoğu’ya sınırsız destek

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy da 1 Mart’ta tüm teşkilatlarını Batman’da toplayacaklarını açıkladı. Ulusoy, bu buluşmada şehrin ‘huzur ortamını’ tüm Türkiye’ye ve dünyaya yeniden göstereceklerini kaydetti. Bölgesel tanıtımlara sınırsız destek verdiklerini vurgulayan Ulusoy, “Tanıtım yapacağız. Bir şehirde iş varsa, aş varsa her şey vardır. Birlikte bunu getireceğiz. Bölgesel tanıtımlar çok önemli. Güneydoğu da, Doğu da çok önemli. Hep birlikte bu huzur ve barış ortamını tanıtacağız” diye konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.