Fransız turist hedefiyle tanıtım turu

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Kültür ve Turizm Bakanlığı ve THY işbirliğinde Fransız turiste yönelik yeni tanıtım programı hazırladı.

31/12/2019 23:40
Fransız turist hedefiyle tanıtım turu

Programın etkili ve verimli olabilmesi için Fransa Seyahat Acenteleri Birliği (Les Entreprises Du Voyage)’nden de destek alınarak Fransa’dan 16 seyahat acentesi ve 4 turizm gazetecisi belirlendi. Doğa, eko-turizm ve butik otel odaklı turizm arayışında olan Fransız seyahat acenteleri için, BAKA’nın hazırladığı Kemer, Kaş, Demre ve Antalya merkezi içeren tanıtım programı dün akşam Fransız grubun Antalya’ya gelmesiyle başladı.

Turizm sektörünün aktörleriyle hareket eden BAKA, Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) ve Kaş Belediyesi ile de birlikte çalışarak alternatif bir pazar olarak görülen Fransa için özel program hazırladı. Paris Kültür ve Tanıtma Müşavirliği yetkililerinin de planlama ve hazırlanma sürecinde önemli katkılar sağladığı 3 günlük programa katılan seyahat acenteleri ile gazeteciler, trekking ve doğa sporları ile ünlü Kemer’i ziyaret edecek. Ayrıca, son dönemde uluslararası enduro etkinliği ile dikkat çeken Olympos Tahtalı Dağı Fransız konuklar tarafından ziyaret edilecek. Demre’de Noel Baba Kilisesi ve Myra Antik Kenti’ni ziyaret edecek olan Fransız konuklar, MS 8’inci yüzyılda oluşan bir depremle deniz altında kalan batık şehir Kekova ve Kaleköy’ü de görecek.

Kemer Holiday Club, Paloma Renaissance Beldibi ve Rixos Tekirova Resort otellerinin de destek verdiği programda; Fransız pazarına yönelik çalışan Türk seyahat acente yetkileri ile kahvaltıda biraraya gelecek konuk heyet üyelerinin yeni işbirlikleri geliştirmesi bekleniyor. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün Antalya’da onurlarına akşam yemeği vereceği Fransız seyahat acenteleri heyeti, Pazar günü Antalya’dan ayrılacak.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.