Fransız turist hedefinde başarılı tanıtım turu

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Kültür ve Turizm Bakanlığı ve THY işbirliğinde Fransız turiste yönelik hazırlanan tanıtım programı başarıyla tamamlandı.

31/12/2019 23:40
Fransız turist hedefinde başarılı tanıtım turu

Programın etkili ve verimli olabilmesi için Fransa Seyahat Acenteleri Birliği (Les Entreprises Du Voyage) ile Paris Kültür ve Tanıtma Müşavirliği desteğiyle belirlenen 15 seyahat acentesi ve 4 turizm medyası mensubundan oluşan Fransız heyet, Antalya merkezi ile Kemer, Kaş ve Demre’yi içeren tanıtım gezisine katıldı. Konuk heyet üyeleri, “Havası, tarihi, insan zenginliği olan Türkiye ve Antalya’ya ülkemizin insanlarını göndermek için daha çok çaba harcayacağız, bu bizleri mutlu edecektir” değerlendirmesinde bulundu.

Son dönemde turizmde yaşanan daralmaya bağlı olarak sektördeki tüm kurum ve kuruluşlar ile çalışmalarını sürdüren BAKA, doğa, eko-turizm ve butik otel odaklı turizm arayışında olan Fransız turistlere yönelik tanıtım programı gerçekleştirdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Paris Kültür ve Tanıtma Müşavirliği, THY, Kaş Belediyesi, Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) işbirliğinde hazırlanan program 4 gün sürdü. Alternatif bir pazar olarak görülen Fransa için tanıtım programına katılan Fransa'nın Paris, Nice, Lyon, Toulousse ve Marsilya şehirlerinden 15 seyahat acentesi ve 4 turizm gazetecisi; trekking ve doğa sporları ile ünlü Kemer, son dönemde uluslararası enduro etkinliğiyle de dikkat çeken Olympos Tahtalı Dağı, Demre Noel Baba Kilisesi, Myra Antik Kenti ve Likya Uygarlıkları Müzesi bulunan Myra Andriake Ören Yeri’ni gezdi.  

MS 8’inci yüzyılda depremle deniz altında kalan batık şehir Kekova ve Kaleköy’ü de yat turuyla yerinde gören ve koylarda yüzme fırsatı da bulan Fransız konuklar, Kaş Kaymakamı Bilgihan Bayar ve Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer ile de yemekli toplantılarda biraraya geldi. Kaş Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Aydın da, Fransız heyetin dünya dalış şampiyonaları başta olmak üzere birçok uluslararası organizasyona evsahipliği yapan Kaş ve çevresindeki gezilerine katılarak konukları bilgilendirdi.

Demre ve Kaş’ta iki gün süren tanıtım turlarına katılan Fransız heyet üyeleri, Antalya’da Düden Şelalesi’nin denize döküldüğü yeri, Kaleiçi’ni ve şehir merkezini de gezdi. Konuk heyet üyeleri; Kemer Holiday Club, Paloma Renaissance Beldibi ve Rixos Tekirova Resort otellerinin de destek verdiği programda; Fransız pazarına yönelik çalışan Türk seyahat acente yetkileri, BAKA Antalya Koordinatörü Osman Erol Saraydere, Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Yüksel, Kemer Turistik Otelciler Birliği (KETOB) Başkanı Tayyar Gül ve Yönetim Kurulu üyeleri ile Kemer’deki kahvaltılı tanışma programında biraraya geldi. Antalya İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili İlknur Selçuk Köker, Bakanlık adına Fransa heyeti onuruna resmi bir akşam yemeği verdi. Fransız katılımcılara Antalya Tanıtım Programı Katılım Sertifikası takdim eden Köker Antalya’nın doğası, tarihi ve muhteşem turizm altyapısı ile daha fazla Fransız misafiri ağırlamak istediğini belirtti.

Gezdikleri yerlerde fotoğraf ve görüntü çekip, antik kentler, müzeler ve doğal güzellikleri yerinde gören Fransız acenteler ile gazetecilerden oluşan grup, sektör temsilcileri tarafından bilgilendirilip görüş alışverişinde de bulundu. Tüm program boyunca BAKA uzmanları Alaattin Özyürek ve Mustafa Yüce ile rehber Ramazan Candan’ın eşlik ettiği Fransız acente yetkilileri ile gazeteciler, çok etkilendiklerini ifade ettikleri bölgeye müşterilerini göndermek için çaba harcayacaklarını ve yeni işbirlikleri için hazır olduklarını söyledi. Paris'ten gelen 6 seyahat acentesinin temsilcisi Frederic Allemand, “İlkbahar havası içinde, çok ilginç tarihi ve doğal güzellikler taşıyan yerler gördük. Fransa'dan müşterilerimizi Türkiye'ye, özellikle bu bölgeye göndermek için gereken çabayı göstereceğim” derken, Marsilyalı seyahat acentesi yetkilisi Sonia Mdalla ise, “Çok harika tarihi ve doğal yerler gördük. Türk dostlarımız bizi çok iyi karşıladı. Havası, tarihi ve insan zenginliği olan Türkiye’ye ülkemizin insanlarını göndermek bizleri mutlu edecektir” diye konuştu.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.