Fransız tur operatörleri Demre'de

Batı Akdeniz Kalkanıma Ajansı (BAKA), Kültür ve Turizm Bakanlığı Paris Tanıtım Müşavirliği ile Türk Hava Yolları işbirliğince düzenlenen, tanıtım programı kapsamında, Fransız tur operatörleri ve gazeteciler Demre'ye geldi.

31/12/2019 23:40
Fransız tur operatörleri Demre'de

Fransa'nın Paris, Marsilya ve Nichs şehirlerinden 15 tur operatörü ve 4 gazetecinin katıldığı geziye, BAKA adına uzman Alaattin Öztürek, Ramazan Candan rehberlik ediyor. Turun amacı, bölgedeki alternatif turizm seçeneklerini tanıtmak, Türkiye'de turizm çeşitliliğini artırmak, alternatif turizm merkezleri olan Kemer, Demre ve Kaş'taki turizm olanaklarını tanıtarak, bu bölgelere Fransız turistleri çekmek.

Demre'ye gelen grup, önce Noel Baba Anıt Müzesi'ni ardından Myra Antik Kenti'ni, Andriake Antik Kenti'ni ve Likya Uygarlıkları Müzesi'ni gezdi. Fotoğraf ve görüntü çeken grup, antik kentler ve müzeler hakkında rehber Ramazan Candan'dan bilgi aldı. Gazeteciler, bölge hakkında notlar aldı, merak ettikleri konularda sorular sordu.

Yatla Kekova turuna çıkarak, Simena Antik Kenti'ni, Batık Kenti ve Üçağız Mahallesi'ni gezen grup, Kaş'ı da ziyaret etti. Marsilya'dan gelen tur operatörü Sonia Mdalla, "Türk dostlarımız bizi çok iyi karşıladı. Çok harika tarihi ve doğal yerler gördük. Havası, tarihi ve insan zenginliği olan bu ülkeye, ülkemizin insanlarını göndermek bizleri mutlu edecektir" dedi.

Paris'ten gelen Frederic Allemand ise "İlkbahar havası içinde, çok ilginç tarihi ve doğal güzellikler taşıyan yerler gördük. Fransa'dan müşterilerimizi Türkiye'ye, özellikle bu bölgeye göndermek için gereken çabayı göstereceğim" diye konuştu.

BAKA Uzmanı Alaattin Özyürek ise "Organizasyonun amacı, Antalya turizminin kitlesel anlamda çeşitlendirilmesi. Turizme yeni kaynak pazarlar yaratılması. Şu ana kadar macera turizmi, trekking, butik otel konaklama tarzındaki otellere ilgi gösteriyorlar. Başarılı olarak organizasyon devam ediyor" dedi. (DHA)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.