Frankfurt Kitap Fuarı'na Türkiye çıkarması

“Yıldız Sarayı Fotoğraf Koleksiyonu Üzerinden Osmanlı-Almanya İlişkileri” adlı kitap Frankfurt Kitap Fuarı’nda ilk kez okurlarla buluşacak.

31/12/2019 23:40
Frankfurt Kitap Fuarı'na Türkiye çıkarması

Kültür ve Turizm Bakanlığı, bu yıl 69’uncusu düzenlenecek olan Frankfurt Kitap Fuarı’na sergi, panel, söyleşilerden oluşan zengin bir kültürel program ile katılıyor. Türkiye ulusal standı 11 Ekim, saat 12.00'da Bakanlık Müsteşarı Ömer Arısoy tarafından açılacak. Yazar Sahrap Soysal da, Gourmet Galler’de konuklar önünde Türk Mutfağından örnekler sunacak.

Frankfurt Kitap Fuarı’nın 2008 yılı buluşması başta olmak üzere, son yıllarda dünyanın farklı köşelerindeki çeşitli uluslararası kitap fuarlarında başarılı onur konukluğu programları gerçekleştiren Türkiye’nin kültür, sanat ve edebiyat alanındaki dışa açılım ve tanıtım çalışmaları devam ediyor.

Bakanlığın koordinatörlüğü ve Uluslararası Kitap Fuarları Türkiye Ulusal Organizasyon Komitesi işbirliğiyle bu yıl yine zengin içerikli bir etkinlik programı hazırlayan Türkiye’nin 296 metrekarelik standı ‘Türkiye Ulusal Standı’ ve ‘Çocuk Yayınları Standı’ olarak iki ayrı bölümden oluşacak.

Türkiye ulusal standında Bakanlık prestij eserleri ile TEDA kapsamında yayımlanan eserlerin yanı sıra, Türk yayıncılarının seçkin eserleri sergilenecek. Türk standı ayrıca, ülkemiz yayıncıları ile dünya ülkeleri yayıncılarının telif görüşmelerine de ev sahipliği yapacak.

Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı, Türk Dil Kurumu, Türkiye Diyanet Vakfı ve Yunus Emre Enstitüsü gibi kamu kurum ve kuruluşların eserlerinin de sergileneceği Türkiye standında yer alacak çocuk yayınları bölümünde de ülkemizden gelen yayıncılar eserlerini sergileyerek, yine telif görüşmeleri yapacak.

Fuardaki, Türkiye ulusal standı ise 11 Ekim, saat 12.00'da Bakanlık Müsteşarı Ömer Arısoy tarafından açılacak. 69'uncusu düzenlenen Frankfurt Kitap Fuarı 11-15 Ekim tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.

İki Ayrı Sergi

Türkiye ulusal standı fuar boyunca iki ayrı serginin de mekânı olacak. Fuar alanındaki ulusal standımızda, Prof. Dr. Melek Özyetgin küratörlüğünde ‘Yıldız Sarayı Fotoğraf Albümlerinin İzinden 19. Yüzyıl Osmanlı-Almanya İlişkileri Fotoğraf Sergisi’ ile Prof. Dr. Fikret Sarıcaoğlu küratörlüğündeki ‘İbrahim Müteferrika ve Bastığı Eserler’ adlı sergiler ziyaretçilerle buluşacak.

‘Yıldız Sarayı Fotoğraf Koleksiyonu Üzerinden Osmanlı-Almanya İlişkileri’ adlı kitap fuarda düzenlenecek olan fotoğraf sergisi aracılığıyla ilk kez okurlarla buluşmuş olacak.

İki de Edebiyat Programı

Türkiye’nin Frankfurt Kitap Fuarı’nda yer alan ulusal standında Almanya’da yaşayan ve Türkçe eser veren edebiyatçılardan Yücel Feyzioğlu, Hasan Kayıhan ve Orhan Aras’ın konuşmacı olarak yer alacağı bir de oturum düzenlenerek ‘Avrupa’daki Türk Edebiyatı’ tartışılacak.

Ulusal standın bir diğer edebiyat etkinliği ise yazar Selahattin Yusuf’un gerçekleştireceği ‘Türk Romanı ve Felsefe’ başlıklı söyleşi olacak. Frankfurt Kitap Fuarları’nda büyük ilgi gören yemek sunumunda ise bu yıl yazar Sahrap Soysal sahne alacak. Soysal, Gourmet Galler’de konuklar önünde Türk Mutfağından örnekler sunacak. Türkiye standını Bakanlık Müsteşarı Ömer Arısoy’un açacağı Frankfurt Kitap Fuarı 11-15 Ekim tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.  


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.