Four Seasons Hotel'in müşteri bilgilerine siber saldırı

Four Seasons Hotels and Resorts, son zamanlarda bir üçüncü taraf otel rezervasyon sağlayıcı tarafından otel grubunun konuk bilgilerinden bazılarına yetkisiz bir şekilde erişildiğini açıkladı.

31/12/2019 23:40
Four Seasons Hotel'in müşteri bilgilerine siber saldırı

Dünyanın en büyük otel zincirlerinden Four Seasons Hotels and Resorts'un müşteri kayıtları yetkisiz kişilerin eline geçmiş olabilir. insurancebusinessmag'da yer alan habere göre, rezervasyon sağlayıcı Sabre, 6 Haziran'da otel grubuna, ele geçirilen bilgilerin özellikle Sabre'nin SynXis Merkezi Rezervasyon Sistemi (CRS) aracılığıyla 10 Şubat 2016'dan 9 Mart 2017 tarihine kadar aralıkta otel rezervasyonları yaptırmış konuklardan geldiğini açıklandı.

Sabre soruşturması, şifrelenmemiş ödeme kartı bilgilerine yetkisiz erişime izin veren hesap kimlik bilgilerine ve belirli bir rezervasyon sistemine erişim sağlanmasıyla ortaya çıktı. Haberde yetkisiz tarafın önce ödeme kartı ve rezervasyon bilgilerine 10 Ağustos 2016 erişirken, son erişim tarihi ise 09 Mart 2017 olarak açıklandı. Borsagundem'de yer alan habere göre, rezervasyon sağlayıcısı, bazı konuk bilgilerinin olayın bir sonucu olarak tehlikeye gireceğini belirtti.

Otel grubu, web sitesinde veya Four Seasons Worldwide Rezervasyon Ofisi vasıtasıyla 105 otelinin veya tatil yerlerinden herhangi biriyle doğrudan uğraşan müşterilerin olayın tehlikeye atılmadığına dair güvence verdi. Öte yandan Sabre, halihazırda soruşturmayı desteklemek için bir siber güvenlik firmasıyla işbirliği yapıyor ve olayın kolluk kuvvetleri ve kredi kartı şirketlerine bildirdi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.