Fiyat odaklı pazar yapısı turizme güç kaybettiriyor

Akdeniz Turistik Otel ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, yılın ilk yarısına girerken Antalya’nın turizmdeki durumunun 2016’ya göre daha iyi olduğunu ama durumu yalnız ziyaretçi sayısı açısından değerlendirmemek gerektiğini söyledi.

31/12/2019 23:40
Fiyat odaklı pazar yapısı turizme güç kaybettiriyor

Yağcı, şunları söyledi: “Mayıs ayı Antalya yabancı turist verilerine baktığımızda kaynak pazarlarımızdan olan Rusya'daki artış 2015 yılını geçmiş durumda, fakat bu büyümede uygun fiyatların olması ana etkenlerden biridir. Almanya pazarımızda düşüş devam etmektedir."

'ALMANYA'DA DÜŞÜŞ BAŞLADI'

Almanya pazarındaki Nisan ayındaki büyümenin yerini Mayıs ayında düşüşe bıraktığını ifade eden Erkan Yağcı, "Genel anlamda artış gösteren pazarlarımız Ukrayna, İngiltere ve Kazakistan olmuştur. Hollanda pazarında ise, düşüş devam ediyor. Mayıs ayı genelinde Antalya’ya gelen yabancı turist sayısı 2016 yılına göre yüzde 65 artmış, 2015 yılına göre ise yüzde 21 eksidedir" dedi. 

TURİZM ALGIMIZI DEĞİŞTİRMELİYİZ

 "Ocak-Mayıs 2017 yılı verilerine baktığımızda Antalya’ya gelen yabancı turist sayısı 2016 yılına göre yüzde 28 artmış, 2015 yılına göre ise, yüzde  25 ekside. 2017 yılındaki büyümenin ana unsuru ise, tekrar Rusya pazarı oldu. Avrupa pazarında, özellikle Almanya'daki düşüş büyüme rakamlarını olumsuz etkiliyor. Genel anlamda 2017 yılının Antalya turizmi için büyüme yılı olması gerekir" diyen Yağcı, 2017 yılını Türkiye turizmi için iyileşme yılı olması gerektiğini vurguladı.

Erkan Yağcı, konuşmasını şöyle sürdürdü: "2016 yılında yaşanılan tüm olumsuzlukların ardından sektörün yaşamış olduğu sıkıntıların bu yıl aşılması gerekir. Çünkü sektörün girdiği süreç sürdürülebilir bir durum değildir. Ayrıca Türkiye turizmi kalite-fiyat dengesi noktasında sağladığı değer algısındaki güçlü konumunu korumak durumundadır. Dolayısı ile bir an önce Türkiye'ye olan talebin artması ve şu an oluşan fiyat odaklı pazar yapısından sıyrılmamız gerekir."

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.