Firuz Bağlıkaya'dan Turizm Şurası değerlendirmesi

TÜRSAB Başkan adayı Firuz Bağlıkaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan himayesinde düzenlenen ve Türkiye’nin birçok farklı bölgesinden, binlerce turizmcinin katıldığı 3'üncü Turizm Şurası’nın davetlileri arasındaydı.

31/12/2019 23:40
Firuz Bağlıkaya'dan Turizm Şurası değerlendirmesi

Bağlıkaya, Külliye’de gerçekleşen protokol açılışına, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Başdanışmanı Cemil Ertem ve Türkiye Rehberler Birliği Başkanı Ahmet Zeki Apalı ile birlikte katıldı.

Firuz Bağlıkaya; Türkiye’nin turizm politikalarına yön verecek olan stratejilerin geliştirileceği Şura öncesinde hazırladığı turizm raporunu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na takdim etti.

Katılımın son derece yüksek olduğu Şura’da, Cumhurbaşkanının açıklamalarını değerlendiren Firuz Bağlıkaya: “Sorunlara çok hakim bir Cumhurbaşkanımız var. Kişi başı turist gelirinin yükselmesini hedef olarak gösterdi ki, bu çok önemli bir konu.  ‘Müşterisiz ticarethane, motorsuz arabaya benzer.’ diyerek pazarlama konusuna verdiği önemi de gösterdi. Turizmin çeşitlendirilmesi gerektiğinden ve yeni pazarlara açılma konularından bahsetti.” yorumunda bulundu.

Türkiye’nin rekabet edilmesi zor bir ülke olduğunu belirten Bağlıkaya: “Sayın Cumhurbaşkanımız turizmcilerin kullandığı tüm terminolojilere hakim. Biz de kendisiyle aynı şeyleri savunuyoruz” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.