Fenomen graffitiyi kireçle boyayan otele tepki

Galata’da graffiti sanatçısı Mr. Hure’nin sokağa çizdiği, binlerce kişinin önünde fotoğraf çektirdiği ‘makeartnotwar’ adlı çalışma bir otel tarafından kireçle boyanınca sanatseverler isyan etti.

31/12/2019 23:40
Fenomen graffitiyi kireçle boyayan otele tepki

Asıl adı İlyas olan ve Mr. Hure adını kullanan graffiti sanatçısı Mr. Hure’nin Galata’da bir sokakta duvara çizdiği ‘makeartnotwar’ adlı çalışması iddiaya göre Anemon Hotel tarafından bilinmeyen bir nedenle kireçle kapatıldı. Gazetevatan'ın haberine göre, Mr. Hure twitter’daki sayfasında olayı “Otelinizin duvarı olmamasına rağmen çalışmamı beyaza neden boyadınız. Kaç günlük emeğim vardı, AYIPTIR. Açıklama istiyorum” diyerek paylaştı.

Büyük ilgi gören ve önünde hatıra fotoğrafları çektirdikleri çalışmanın kireçle kapatıldığını öğrenen sanatseverler sosyal medyada olaya büyük tepki gösterdi. Yüzlerce sanatsever, graffiti’nin önünde çektirdikleri fotoğrafları paylaştı ve Anemon Hotel’i eleştiri yağmuruna tuttu. Tepkiler gittikçe büyürken Mr. Hure, dün twitter’daki sayfasından açıklama yaptı. Mr. Hure “Anemon Hotel’le görüştük. Tekrardan duvara #makeartnotwar çalışmamı yapacağız. Herkesin desteği için çok teşekkür ederim. İyi ki varız” dedi.

Mr. Hure adını kullanan sanatçı 1987 Siirt doğumlu. 2 yaşından beri İstanbul’da yaşıyor. Karadeniz Teknik Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu olan Mr. Hure “Hiçbir renk tek başına mutlu degildir. Ben renkleri mutlu etmek için varım” diyor. Mr. Hure ünlü firmalarla da çalışıyor. Sanatçı en son Boyner Forum İstanbul Vitrinini renklendirdi. Uzun yıllar, Graffiti Old School tarzına yönelen Mr. Hure, son bir kaç yıldır farklı desenler üzerine çalışıyor. Abstract denilen daha soyut çizimler ve graffitiler yapıyor.

‘Masrafın neyse verelim gel bizim duvarı boya’

Mr. Hure’nin eserinin kireçle kapatılmasına sosyal medyadan tepki yağarken, söz konusu graffiti önünde hatıra pozu veren hayranları mesajlarla destek yağdırdı.

- Yemin ederim uzuldum cok başarılı bir çalışmaydı. Yaptığın bu çalışmanın önünde hatıra resmem bile var. Hatıram zarar gördü, öyle bir duygu.

- Niçin ya! O sokağı güzelleştiren tek yerdi!

- Milyonlarca insanın fotoğraflarını süsleyen bu emeğe nasıl kıyarlar anlamış değilim.

- Ülkemizde sanata ve sanatçıya verilen değer adlı çalışma..

- Neyse ki zamanında gidip fotoğraf çekinmişim..

- Bizim duvarı boyayın, biz silmeyiz..

- Şu fotoğrafı soğuk bi mart günü çekip “şehirde ne güzellikler var, canım İstanbul” diye neşelenmiştim

- Kardeşim masrafın neyse karşılayalım bir daha boya sana zahmet bu sanat düşmanlarına inat.

- Bu duvar bir çok fotoğrafa arka plan, bir çok hikayenin aracısı olmuşken sizin bunu yapmanız kanıma dokunuyor!

- Ulan içim acıdı bee. Bağzı insanlar çok eksik, yazık..

- O sokaktaki tek güzel şey bu duvardı. Güzele estetiğe sanata düşmansınız.

- İyi ki geçmişim bu sokaktan, iyi ki görmüşüm, dokunmuşum. Sanata saygınız olmadığı gibi emeği çöpe atmayı pek seversiniz.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.