Faruk Pekin'in yeni kitabı çıktı

Türkiye’de “Kültür turizmi”nin gelişmesi için 30 yılı aşkın süredirçaba harcayan Faruk Pekin’in daha önce yayımlanmış yazılarıyla henüz ilk kez okurla buluşacak yazılarının yer aldığı Gezmek Yaşamaktır adlı yeni kitabı, raflardaki yerini aldı.

31/12/2019 23:40
Faruk Pekin'in yeni kitabı çıktı

Duayen turizmci ve FEST Travel Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Pekin’in son kitabı Gezmek Yaşamaktır: Kültür Turizmi ve Gezi Kültürü Yazıları, Hil Yayın etiketiyle kısa süre önce raflardaki yerini aldı. 30 yılı aşkın süredir turizm sektörünün içinde olan ve Türkiye’de “kültür turizmi”nin ete kemiğe bürünmesi, insanlarımızda kültür amaçlı gezi coşkusu yaratılması için çok yoğun bir çaba harcayan Pekin, bu süre zarfında bir gezi tasarımcısı olarak yüzlerce gezi programı yarattı. Az bilinen, hiç bilinmeyen yerlere gezi alışkanlığı başlattı ve bu yoğun çaba içinde zaman zaman gezi yazıları yazdı.

Gezmek Yaşamaktır’ın içeriğini 5 bölüme ayırmak mümkün. Giriş bölümünde Pekin’in “kültür turizmi” ve “gezi kültürü”ne dair yaklaşımları, uygulamaları ve kurucusu olduğu FEST Travel’ın bu sektör ve kültür içerisindeki hikâyesi anlatılıyor. İstanbul Yazıları başlığı altında 3, Türkiye Yazıları başlığında 9, Dünya Yazıları başlığında ise 36 gezi yazısı bulunuyor. Kitabın son bölümünde ise Faruk Pekin hakkında çıkan yazılardan ve kendisiyle yapılan söyleşilerden oluşan bir derleme yer alıyor.

Gezmek Yaşamaktır’daki gezi yazılarının büyük bir bölümü, daha önce yayımlandıkları gazete ve dergilerdeki halleriyle değil, kısaltılmamış halleriyle bu kitapta yer alıyor. Bu yazılardan bazıları, neredeyse çeyrek asır önce yazılmalarıyla türünün ilk örneklerinden sayılıyor. Bazı yazılar ise ilk kez bu kitapta okuyucuyla buluşacak.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.