EXPO özelleşiyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, kendilerine devredilen Antalya EXPO’nun özelleştirilerek, turizme katkı sağlamaya devam edeceğini söyledi. Çelik, bunun için yeni ve ilginç önerilere açık olduklarını da dile getirdi.

31/12/2019 23:40
EXPO özelleşiyor

Teması ‘Çocuk ve çiçek’ olarak belirlenen ve 180 gün süren Expo 2016 Antalya alanı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na devredildi. Bakan Faruk Çelik, EXPO alanının özelleştirilerek, turizme katkı sağlamaya devam edeceğini, bunun için yeni ve ilginç önerilere açık olduklarını dile getirdi. Nuray Babacan imzalı habere göre Çelik, bir grup gazeteciyle sohbetinde, geçen hafta EXPO çalışmalarını sürdüren ajansın faaliyetinin sonlandırıldığını ve EXPO Antalya’nın kullanım alanının bakanlığa geçtiğini anlattı. Bakanlığın, alanın turizm ve kültürel faaliyetlere hizmet etmesi için gerekli sorumluluğu yerine getireceğini anlatan Çelik, orta vadede bu alanla ilgili planlarını açıkladı. Çelik, şunları söyledi:

ÖZELLEŞTİRME KAPSAMINDA

“Bundan sonra bakanlık, bakım, güvenlik ve etkinliklerin yapılmasına ilişkin sorumluluğunu yerine getirmeye devam edecek. Ama bir taraftan da Özelleştirme Kurumu bünyesinde olduğu için müşteri durumuna göre her an özelleştirme kapsamında duracak. Son derece kıymetli bir alan. Bu alanın Antalya başta olmak üzere Türk turizmine hizmeti noktasında elimizden gayreti gösteriyoruz.

Şu anda bazı değişiklikler yapılarak oranın turizme kullandırılmasını amaçlıyoruz. İhtiyaç duyulan noktalara müdahale ederek, harika tabiat alanının, halkın hizmetinde, turistlerin hizmetinde olmasını devam ettireceğiz. Kongre merkezi, kulesi, su oyunları, parkları, bir çok etkinliğin yapılabileceği alan. Buralar korunacak. “

ATIL YERE OTEL PROJESİ

Bakan Çelik, EXPO alanında atıl yerlerin de olduğunu belirterek, “Atıl yerlere aktiviteyi sağlayacak otel olabilir mi? Ülke bahçelerinin olduğu yerin arkasındaki alana böyle bir proje düşünülebilir. Tamamen özelleştirmenin imar iznine bağlı. Yapılaşmadan ziyade, oranın dokusu korunarak, işlevselliğini artıracak bir düşünce. Bu alanın kullanılmasına ilişkin, özelleştirilmesine ilişkin önerileri alacağız. Bize gelenler de özelleştirmeye yönlendirilecek. En doğru, işi, sektörü bilen kimse, onunla hareket edilmesinde büyük yarar var. Her türlü ilginç öneriye açığız” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.