Expedia'dan sanal gerçeklik uygulaması

Tatil için kalacağınız otel odasını oturduğunuz yerden denemek ister miydiniz? Expedia, otel odalarını sanal gerçeklik gözlüğü ile gösterecek.

31/12/2019 23:40
Expedia'dan sanal gerçeklik uygulaması

Yazın yaklaşmaya başlaması ile ofis çalışanları başta olmak üzere, ülke genelinde tatil planları yapılmaya başlandı. Tatilin yapılacağı otel, tatilin konforu açısından büyük bir önem taşıyor. Kataloglarda görünen fotoğraflar, göründüğü gibi çıkmazsa kullanıcılar hayal kırıklığına uğrayabiliyor. Sanal gerçeklik teknlojisi de burada devreye giriyor. Merkezi Amerika’da bulunan seyahat ve rezervasyon firması Expedia, bu teknolojiyi kullanmayı seçti. Expedia, otel odalarını sanal gerçeklik gözlüğü ile gösterecek.

Firma, listesindeki otellerin müşteriler tarafından daha rahat seçilebilmesi için bir çalışma yapıyor.  Çalışma doğrultusunda firmanın listesinde bulunan otellerin odaları, sanal gerçeklik ortamına aktarılacak. Bu sayede müşteriler sürükleyici bir ortamda kiralamak istedikleri otel odalarını daha rahat seçebilecek. Expedia’nın Ürün ve Tasarım Kıdemli Başkan Yardımcısı Arthur Chapin, “Eğer bir müşteri olup bir rezervasyon yapacak olsanız, o kadar para harcamadan önce sanal olarak kontrol edebilseniz, hoş olmaz mıydı?” diyerek sanal gerçeklik teknolojisine olan güvenini belirtti.

Sanal gerçeklik teknolojisini kaliteli bir gözlük ile deneyimlediyseniz, firmanın verdiği kararın ne kadar yerinde olduğunu anlayabilirsiniz. Zira bu teknoloji ile kullanıcılar otel odasına adımını atıp rahatına bakabiliyor. Kapıyı açıp balkona çıkarak manzarayı görebiliyor ve çevreleriyle etkileşime geçebiliyor. Sanal gerçeklik uygulamasının Expedia’nın listelediği otellere uygulanması zaman alacaktır. Ancak firma bunun için sıkı çalışıyor. Bu gibi hizmetlerin yakında ülkemize de gelmesi şaşırtıcı olmayacaktır.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.