Eski gazoz fabrikası otel oluyor

İstanbul Bahçelievler’de yıllardır atıl durumda olan eski Elvan gazoz fabrikasının yerine otel ve konut yapılacak.

31/12/2019 23:40
Eski gazoz fabrikası otel oluyor

Son dönemde kent içinde kalan fabrikalar tek tek İstanbul dışına taşınırken yıllardır kullanılmayan Elvan gazoz fabrikasının kaderi de belli oldu. Bahçelievler'deki 12 bin 24 metrekarelik fabrika arazisine 130 odalı otel, 96 birimlik 4 adet konut bloğu ve 50 adet dükkan yapılacak. Özlem Güvemli'nin haberine göre, “Delta İncirli” adını taşıyan proje için hazırlanan tanıtım dosyası Çevre ve Şehircilik İstanbul İl Müdürlüğü tarafından askıya çıkarılarak yasal süreç başlatıldı. Hazırlanan tanıtım dosyasına göre projenin Ocak 2019'da kullanıma açılması hedefleniyor.

RUHSAT ALINDI

Yatırım bedeli 44 milyon lira olan proje için arazi sahibi İstanbul Meşrubat Sanayi (İMSA) ve Gayrimenkul ile Delta Proje İnşaat A.Ş arasında “Gayrimenkul Satış Vaadi ve Kat Karşılığı İnşaat Yapım Sözleşmesi” imzalandı. Delta İnşaat, otel ve konut blokları için Bahçelievler Belediyesi'nden 9 Şubat 2017'de yapı ruhsatı aldı.

66 BİN METREKARE İNŞAAT

Proje kapsamında 12 bin metrekarelik araziye toplam 66 bin metrekare inşaat yapılması planlanıyor. Proje; 5 bodrum kat, zemin kat ve 2 adeti 5 katlı; 2 adeti 6 katlı olmak üzere toplam 4 adet konut bloğu içeriyor. Projede 1 adet 6 katlı otel olacak. Projenin yer aldığı “Ticaret+Hizmet” alanında imar durumuna göre yapıların maksimum yüksekliği 24.5 metreyi aşamayacak.

HAS AİLESİ'NE AİT

Coca Cola'yı Türkiye'ye getiren İmsa İstanbul Meşrubat Sanayi (İMSA) şirketinin yönetim kurulu başkanlığını şu an Kadir Has'ın ağabeyi Kemal Has'ın ölümünün ardından yerine geçen eşi Bilge Has yürütüyor. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığını da Bülent Öztürkmen yapıyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.