Erciyes Turizmi İçin Yeni Ufuklar Çalıştayı yapıldı

Erciyes’te sürdürülebilir konaklama potansiyelini büyütmek ve geliştirmek için Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Kayseri Erciyes A.Ş. tarafından düzenlenen “Alpler Tecrübesi Işığında Konaklama Sektöründe Erciyes Turizmi İçin Yeni Ufuklar” konulu çalıştay/workshop yapıldı.

31/12/2019 23:40
Erciyes Turizmi İçin Yeni Ufuklar Çalıştayı yapıldı

Radisson Blu Hotel Kayseri sponsorluğunda ve ev sahipliğinde gerçekleşen  çalıştaya kış turizmi profesyonelleri, yurt içinden ve yurt dışından uzman danışmanlar, Kayseri’deki şehir ve dağ otellerinin yöneticileri, akademisyenler ve Erciyes otel yatırımcıları katıldı. Erciyes’in avantajlarının vurgulandığı ve bu avantajların iyi değerlendirilmesi için yapılması gerekenlerin ele alındığı workshopta konuşan Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Murat Cahid Cıngı, Erciyes’in global bir kış turizm merkezi olma yönünde hızla ilerlediğini belirtti.

Erciyes’in kış turizminde; uluslararası standartlardaki 18 mekanik tesis, 34 farklı pist, mükemmel suni karlama sistemi ve sosyal alanlarıyla uluslararası bir figür haline geldiğini ifade eden Cıngı, “Büyükşehir Belediyesi, Kayseri’de ekonomik hareketliliği sağlamak ve sosyo-kültürel hayatı canlandırmak için böyle büyük bir yatırımı yaptı. Son birkaç yıldır hedeflerimize doğru hızla ilerlediğimizi görüyoruz.

Erciyes’te altyapı sağlam olunca ve kış turizminin gerektirdiği unsurlara haiz bir kayak merkezi ortaya çıkınca kayak yapmak ve kış sporlarından istifade etmek isteyen kitleler Erciyes’i tercih etmeye başladı. Buna ulaşım kolaylığı, Kapadokya’nın avantajları ve teknik donanım gibi unsurlar da eklendikçe Erciyes öncelikle tercih edilir hale geldi. Artık bu işi global ölçeğe taşımanın zamanı geldi diye düşünüyoruz.

Bu yıl reklam faaliyetlerine başladık ve etkilerini kısa sürede gördük. İlerde şehrimize ve ülkemize çok önemli katkılar sağlayacak bu projeyi sadece teknik altyapıyı yöneterek değil aynı zamanda kültürel altyapısını da sağlıklı hale getirmek istiyoruz. Teknik alt yapı ne kadar önemliyse şehrimize turizm için gelen misafirlere hizmet üreten sektörler de çok önemli. Bu yüzden turizm kültürünün ve başta konaklama sektörünün doğru yönlendirilmesi gerekiyor. Şehrimizdeki turizm kültürü yeni yeni oluşurken bunu doğru şekillendirmek için bu toplantıyı tertipledik.

Özellikle kış turizmine hizmet ve destek veren otel yatırımcılarımızın global gelişmeleri takip edebilmeleri maksadıyla dünyada otelcilik alanında Alpler’den uzman danışmanları şehrimize davet ettik. Biliyorsunuz Dünyada kış turizminin başkenti Avusturya. Bu yüzden Avusturya örneği bizim için doğru bir örnek. Avusturya’da sadece kişi başı turizm geliri yaklaşık 2 bin 500 avroyu buluyor. Bu yüzden Alplerdeki tecrübeyi ülkemize taşımak için bu toplantıyı yaptık. Geleceğe yönelik adımlarımızı bu tecrübeler ışığında atmak istiyoruz” dedi.

İki gün boyunca yapılan workshoplarda PKF Otel Danışmanlık’tan Andreas Martin, Erciyes Evrensel Kış Sporları ve Turizm Merkezi’ne global bakış ve bölgeye sunacağı fırsatlar değerlendirmelerde bulundu. Türkiye ve bölgemizde bulunan kış turizm merkezlerinden bahseden Martin, Erciyes Master Planıyla birlikte Erciyes’te yaşanan gelişmeye vurgu yaptı ve Erciyes’in en önemli avantajları olan Kapadokya Bölgesi ve havaalanının yakınlığına dikkat çekti. Martin, Erciyes’in altyapı anlamında halen geliştiğini ve önemli bir kayak merkezi olma yolunda hızla ilerlediğini kaydetti.

Kohl&Partner Danışmanlıktan Claudia Kohl da Alpler Bölgesi’ndeki başarılı destinasyon ve otel yöneticiliğinden örnekler sundu. Bu örneklerin Erciyes’e aktarılması konusunda da bilgiler verdi.

PKF Consultancy Türkiye Genel Direktörü Ömer Bayraksan, Otelcilik açısından Erciyes turizminin SWOT analizini yaparken, Yeminli Mali Müşavir Oğuz Alp Uyanık ise, Erciyes’teki otel yatırımcıları için devlet teşvikleri konusunda bilgilendirdi. Çalıştay, Erciyes turizmi ve kış turizminin gerektirdiği otelcilik hizmetleri başlığı altında düzenlenen açık oturum ile fikir alışverişinde bulunulmasının ardından son buldu.

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.