Erciyes Dağı'na 28 yeni otel geliyor

Kayseri Erciyes A.Ş, 2020 yılına kadar 350 Milyon Euro tutarında 28 otel ve 3 bin kişilik kongre merkezini Erciyes Dağı'nda faaliyete geçirecek.

31/12/2019 23:40
Erciyes Dağı'na 28 yeni otel geliyor

Kayseri Erciyes A.Ş, 2020 yılına kadar 350 milyon Euro tutarında 28 otel ve 3 bin kişilik kongre merkezini Erciyes Dağı'nda faaliyete geçirecek. Kayseri Erciyes A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahid Cıngı, Erciyes'in kış turizmi için İsviçre’nin Davos’u olmaya aday olduğunu söyledi.

Erciyes Dağı kış turizm yatırımlarını üstlenen Kayseri Büyükşehir Belediyesi şirketi Kayseri Erciyes A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahid Cıngı, 2020 yılına kadar 28 otel ve 3 bin kişilik bir kongre merkezini Erciyes Dağı'nda faaliyete geçireceklerini söyledi. “50 milyon yıllık bir tarihi olduğu bilinen Erciyes Dağı'mız kış turizmi için İsviçre'nin Davos'u olmaya aday” diyen Cıngı, tamamı büyükşehir belediye gelirlerinden olmak üzere toplam 350 milyon Euro tutarında öngörülen yatırımların şu ana kadar 170 milyon Euro kısmını gerçekleştirdiklerini kaydetti. Cıngı, “Burası artık bizim için milli bir meseledir” dedi.

BELEDİYE SINIRLARI İÇERİSİNE DAHİL EDİLDİ

Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) Üyelerine Türkiye'nin Uludağ'dan sonra en gözde kayak ve kış turizminin yer aldığı Kayseri Erciyes'i anlatan Cıngı, büyükşehir belediyesinin Erciyes Dağı'nın 26 milyon metrekarelik kısmının tapusunu belediye sınırları içerisine dahil ettiğini anlattı.

'ERCİYES BİR MİLLİ MESELEMİZDİR'

İsviçre'nin kış turizminin önemli merkezlerinden Davos'a, Kayseri'nin rakip olup olmayacağı yönündeki bir soruya ise Cıngı, “Davos'ta 1898 yılında uluslararası kayak yarışmaları yapıldığını düşününce bizden ne kadar önde olduklarını anlıyoruz. Ama inşallah 50 milyon yıldan beri bölgeyi etkisi altına alan Türkiye'nin en güzel ve görkemli Erciyes Dağı'mız da Davos gibi olacak” sözleri ile cevap verdi. Erciyes kış turizm alanında 9 adet UEFA standartlarında Futbol sahasının da bulunduğunu anlatan Cıngı, ayrıca bölgede karavan-çadır turizm alanının da olduğunu dile getirerek, “Burası artık bizim için milli bir meseledir” ifadesini kullandı.

17 BUTİK, 5 TANE 5 YILDIZLI

Toplam 28 otelin yer alacağı Erciyes kış turizm alanında şu anda 4 otel bulunuyor. 21 otel yerinin de satıldığı ve önümüzdeki 5 yılda tamamlanması öngörülüyor. 21 otelin 17'si butik, 5'i ise 5 yıldızlı olacağını belirten Cıngı, şu anda bin yataklı 4 otelin inşaatı da tamamlanmak üzere olduğunu kaydetti. Ünlü otel zincirlerinden Ramada'nın Marmara Grup ile anlaştığını anlatan Cıngı, Yayla İnşaat ve Enerji şirketinin de 4 otel yeri aldığını söyledi. Kayserili Birlik Mensucat sahiplerinin de 3 otel yeri ile Erciyes'te yer almaya hazırlandığını belirten Cıngı, Antalyalı Xperia otellerinin de 275 odalı en büyük oteli yapacağını vurguladı.  İzmir  Maxsima otel zincirinin de Erciyes'te yerini aldığını söyleyen Cıngı, tesislerden dağa saatte 36 bin kişinin taşınabileceğini sözlerine ekledi.

1 milyon 600 bin kişi ziyaret etti

Aralık 2014 ile Nisan 2015 döneminde bölgeye bir milyon 600 bin kişinin geldiğini kaydeden Cıngı, hafta sonu Türkiye'nin değişik illerinden 60 bin civarında kişinin dinlenmek üzere Erciyes'e geldiğini söyledi. Erciyes dağına 3 bölgeden çıkış yapıldığını anlatan Cıngı, uluslararası standartlarda 'gondol' olarak nitelendirdikleri sistemle kayak yapmayı planlamayan sadece dağda teleferik ile gezinti yapan kişi sayısının bu sezon 15 bin olduğunu hatırlattı.

Kızak çekme ünitesi ürettik

Erciyes Dağı'nda 1,7 milyon metrekare alanda yapay kar üretimi yapıldığını anlatan Cıngı, yine kayakçıların güvenliği için 3 milyon Euro tutarında çelikten koruma fileleri kurduklarını kaydetti. Yurtdışından kızak çekme projesi için arayışa geçtiklerinde, 500 bin Euro ayrıca, nakliye-montaj maliyetleri ile karşılaştıklarını anlatan Cıngı, Kayseri'nin zeki sanayicileri ile aynı projeyi 160 bin Euro'ya gerçekleştirdiklerini belirtti. Cıngı, Kayseri'den artık kızak çekme ünitesi ihrac ettiklerini söyledi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.