Ercan: Antalya’yı sağlık turizmi destinasyonu yapmak istiyoruz

Medical Park MLP CARE, turizme yön veren dernek ve birlik yetkilileriyle Mardan Palace Otel'de Medical Park Antalya ve GM CENTER - General Management of Media Hotels & Travel iş birliği ile düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

31/12/2019 23:40
Ercan: Antalya’yı sağlık turizmi destinasyonu yapmak istiyoruz

Toplantıda, MedicalPark Antalya Genel Müdür Yardımcısı Uğur Kirez, MLPCARE Uluslararası İş Geliştirme ve Pazarlama Grup Direktörü Murat Ercan; MLPCARE Avrupa ve Ortadoğu İş Geliştirme Sorumlusu Begüm Osmanağaoğlu; MLPCARE Rusça Konuşulan Ülkeler İş Geliştirme Sorumlusu Madina Lakerbaya ve turizm sektöründen, Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı ve Rixos Downtown Antalya Genel Müdürü Hakan Duran, GM CENTER CEO’su ve POYD Genel Sekreteri  Selçuk Meral,  Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkan Yardımcısı Selçuk Akıltopu, Kundu Turizm Yatırımcıları Birliği (KUYAB) Genel Müdürü Mufazzer Eken, Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı ve NBK Touristik Genel Müdürü  Recep Yavuz, Spor Turizm Birliği  (STB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Kesit Travel Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Turgut, Alternatif Turizm Etkinlikleri ve İşletmeleri Birliği (ATİB) Başkanı ve Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali Direktörü Cem Karaca katıldı.

Sağlık turizminde yeni atılımlar ve projeler gerçekleştirmeyi hedefleyen Medikal Park MLP Care, Medical Park Antalya ve GM CENTER iş birliği ile düzenlenen toplantıda turizm dernek ve birlik yetkilileriyle bir araya geldi. Kahvaltı ile başlayan organizasyon, toplantı salonunda devam etti. Antalya markasını sağlık turizmiyle daha üst noktalara taşımak için turizmle güç birliğine hazır olduklarını belirten Medical Park MLP CARE Uluslararası İş Geliştirme ve Grup Müdürü Murat Ercan, “Medikal Park MLP CARE olarak turizm sektörünün deneyimlerinden faydalanarak Antalya’yı sağlık turizminde de en bilenen destinasyon yapmak istiyoruz” dedi.  

TURİZM SEKTÖRÜNÜN DENEYİMLERİNDEN FAYDALANMAK İSTİYORUZ

Toplantıda turizmcilere sunum yapan Medical Park MLP CARE Uluslararası İş Geliştirme ve Grup Müdürü Murat Ercan,  sağlık turizminde belli bir potansiyele sahip olduklarını ve ellerinde bulunan bu potansiyeli turizm sektörü ile yeni projeler geliştirerek daha da güçlendirmeyi hedeflediklerini belirterek konuşmasına şu sözlerle devam etti:  “ Medical Park Hastane Grubu olarak bünyemizde MLP CARE çatısı altında sağlık turizm faaliyetlerini yürütmekteyiz. Bu konuda kendi vizyonumuzu oluşturduğumuz İstanbul’da güçlü bir ekibimiz var.  Bu ekiple yurtdışından hastaları Türkiye’de tedavi ediyoruz. Örneğin; Sudi Arabistan’dan 102 obezite hastasını ülkemizde tedavi ettik. Bu örnekleri çoğaltmak mümkün. Amacımız, Antalya’daki turizm profesyonelleriyle dayanışma gerçekleştirerek, Antalya’yı sağlık turizminde de en bilenen destinasyon olarak  markalaştırarak tüm dünyaya tanıtmak. Bu anlamda turizm sektörünün deneyimlerinden faydalanmak ve onlarla birlikte projeler gerçekleştirmek istiyoruz. Sağlık alanında tüm alt yapıya sahibiz. Bunu Antalya’da turizm sektörüyle paylaşmaya hazırız ” dedi.

GÜVENİLİRLİK VE HASTA MEMNUNİYETİ  KONULARINDA İDDİALIYIZ

Sağlık konusunda güvenilirlik ve hasta memnuniyeti konularının en önemli noktalar olduğunu vurgulayan Ercan, “Güvenilirlik ve hasta memnuniyeti konularında Medical Park MCL Care olarak iddialıyız. Turizmin sektörünün de bu iki konudaki hassasiyetini çok iyi biliyoruz.  Bu nedenle, bizimle aynı vizyona sahip tesis ve kuruluşlarla yapacağımız doğru işbirlikleriyle sağlık turizminde başarılı olacağımıza inancımız sonsuzdur” dedi.

ERCAN, SUNUMUNUN ARDINDAN SÖZÜ TURİZM DERNEK VE BİRLİK YETKİLİLERİNE BIRAKTI. BAKALIM SAĞLIK TURİZM İLE İLGİLİ TURİZM PROFESYONELERİ NELER SÖYLEMİŞ ?

SAĞLIK TURİZMİNDE POYD OLARAK İŞBİRLİĞİNE HAZIRIR

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı -  Hakan Duran 

POYD Başkanı Hakan Duran, alternatif turizm çeşitlerini artırmamız gerektiğini vurgulayarak, şu sözlerle konuşmasına devam etti; “Belek golf konusunda alternatif turizm anlamında kendini kanıtladı. Şimdi sağlık turizmini ön plana çıkarma vakti geldi. Bunun içinde birilerinin öncü olması gerekiyor. Bu konu da biz POYD olarak ülkemize ve turizm sektörüne katkı sağlayacak tüm projelere ve uygulamalara destek vermeye hazırız” dedi.

SAĞLIK TURİZMİ İÇİN ORTA DOĞU DOĞRU PAZAR

SAĞLIK TURİZMİ İÇİN ORTA DOĞU DOĞRU PAZAR

Akdeniz Turistik Otelciler Ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkan Yardımcısı Selçuk Akıltopu

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkan Yardımcısı Selçuk Akıltopu,  sağlık turizminde doğru pazarların seçilmesinin büyük önem taşıdığını belirterek, “Orta Doğu pazarı bu alanda ilerlemek için doğru bir pazar.  Arap turistler, Türkiye’de en çok İstanbul ve Bursa’yı tanıyorlar ve ziyaret ediyorlar. Eğer sağlık turizminde Antalya’da iyi projeler gerçekleştirirsek, Antalya’nın bu pazardaki payını artırabiliriz. Ayrıca şehrimizdeki 6 aylık turizm sezonunun uzatılması için de niş bir proje olabilir. Tüm bunlar göz önüne alındığında Antalya’nın bu tarz projelere sahip çıkması gerekir ” dedi.

ÖLÜ SEZONU SAĞLIK TURİZMİ İLE CANLANDIRABİLİRİZ

Kundu Turizm Yatırımcıları Birliği (KUYAB) Genel Müdürü Muzaffer Eken

Kundu Bölgesi’nde kış aylarında tesisleri hareketlendirmek adına sağlık turizminin önemli bir alternatif turizm çeşidi olacağını dile getiren Eken, bu konuda bölgede önemli adımlar attıklarını ve bundan sonraki süreçlerde de atılacak tüm adımlara destek vereceklerini belirtti. Eken; “Oteller ve hastaneler işbirliği kurarak, şehrimize ameliyat amaçlı gelen turistlerimize, ameliyat sonrasında otellerde konaklayarak dinlenme imkanı sunulabilir ve bu tarz işbirlikleriyle turizmdeki ölü sezonlar canlandırılabilir ” dedi.

ACENTE AYAĞI SAĞLIK TURİZMİNDE ÖNEMLİ

Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz

Sağlık turizmiyle ilgili birçok toplantıya katıldığını ve bu konuda başarının sağlanması için derinlemesine bir planlamanın ve her yönüyle güçlü projelerin gerçekleştirilmesi gerektiğini vurgulayan Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, “  Sağlık turizminin üç ayağı var.  Birinci adım,  tedavi edilecek hastanın ya da turistin bulunması, ikincisi hastanın tedavi olacağı hastanenin belirlenmesi ve üçüncüsü ise onu getirecek firmanın bulunmasıdır. Biz, bugüne kadar sağlık turizminde hep üçüncü ayağı unuttuk. Sözleşmelerde ya da anlaşmalarda bu işi yapacak acenteler hiçbir zaman yer almadı.  Bu konuda atılacak adımlarda mutlaka acenteler dahil edilmeli. Çünkü turiste hastaneyi de,  oteli de tanıtacak aracı kurum acentelerdir, siz istediğiniz sağlık merkezini açın, eğer turisti getirecek acente ile işbirliği kurmaz iseniz, sağlık turizmini geliştiremezsiniz” dedi.

SAĞLIK TURİZMİNİN GELİŞMESİ İÇİN HER ADIMIN DESTEKÇİSİYİZ

Gm Center  Ceo’su Ve POYD Genel Sekreteri Selçuk Meral

Toplantının organizasyonunu gerçekleştiren Gm Center CEO’SU ve POYD Genel Sekreteri Selçuk Meral ; “Bu toplantıda bir araya geldiğimiz turizm birliği ve yetkilileri, turizme uzun yıllar emek vermiş ve katkı sağlamış deneyimli isimlerdir. Konu hakkındaki görüşleri ve katılımları için hepsine tek tek teşekkür ederim. Sağlık turizmi konusunun otel, sağlık kuruluşu ve acente üçlemesinin dışındaki en önemli ayağı siyasi otoritedir. Sağlık turizminin ülkemizde gelişimi için sektör olarak tüm çalışmaları gerçekleştirmeye hazırız. Bu konuda siyasi otoriteler, sağlık turizminin geliştirilmesi ve önünün açılması için önemli bir role sahiptir. Siyasi otoriteler tarafından yapısal düzenlemelerle önü açılan sağlık turizminin tüm paydaşların iş birliği ile daha iyi noktalara geleceğine inanıyorum” dedi. 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.