Engelsiz oteller tabelalarını aldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Turizm İşletmecileri Derneği (MERTİD) tarafından hazırlanan 'Engelli Dostu Oteller Projesi' kapsamında engelsiz hale getirilen otellere pirinç tabela verildi.

31/12/2019 23:40
Engelsiz oteller tabelalarını aldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Turizm İşletmecileri Derneği (MERTİD) tarafından hazırlanan 'Engelli Dostu Oteller Projesi' kapsamında engelsiz hale getirilen otellere pirinç tabela verildi. Engelli vatandaşlar pirinç tabelalar sayesinde otellerin engelli kullanımına uygun olup olmadığını anlayabiliyor.

Kent merkezindeki Navona Otel, Sultaşa Oteli, Mersin Oteli, Hilton Oteli, Yücesoy Liva Otel, Divan Otel, ilçelerde Wonasis, Ünlüselek, Ulu Resort, Liparis, Kilikya, Altın Orfoz 'engelsiz otel' unvanını kazandı. Ayrıca, Atos Turizm, Sesa Turizm, Bumer Turizm gibi seyahat acentelerine de engelli müşterilerini düşünerek tasarladıkları işletmeleri nedeniyle 'engelsiz işletme' unvanı verildi.

Navona Otel Genel Müdürü Murat Yaylacı konuyla ilgili açıklamasında "Türkiye’de turizm ve otelcilik sektöründe yapılanma ve fiziksel yatırım aşamasındaki en önemli faktörlerden birisi olan, ancak çoğu zaman göz ardı edilen engelli vatandaşlarımızı düşünerek hareket etmeye çalıştık" dedi.

Mersin Oteli’nin Genel Müdürü Fethi Kavunoğlu ise böyle bir projede yer almaktan dolayı gurur duyduklarını dile getirdi. Kavunoğlu, otelde engelli rampası, engelli odası gibi her ayrıntıyı düşündüklerini kaydetti. (DHA)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.