En yetkili ağızdan 'Rezervasyon iptali' açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Almanya ile Türkiye arasında yaşanan gelişmelerin turizmi etkilemediğini dile getirerek," Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, “Şimdiye kadar çok rezervasyon iptali görünmüyor" dedi.

31/12/2019 23:40
En yetkili ağızdan 'Rezervasyon iptali' açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, iplerin gerildiği Almanya’ya turizm ile siyasetin bir birinden ayrı tutulması çağrısında bulunarak, “Siyasetin turizmi etkilemesi yerine turizmin siyaseti yumuşatması daha doğru” dedi. Almanya ile Türkiye arasında yaşanan gelişmelerin turizmi etkilemediğini dile getiren Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, “Şimdiye kadar çok rezervasyon iptali görünmüyor. Bir tereddüt görünüyor olsa da rezervasyon iptali görünmüyor. İnşallah kısa süre içinde politik gerginlik azalırsa, özellikle turizm mevsiminde fazla etkilenmeden bu işi atlatırız” dedi.

TÜRKİYE GÜVENLİ

Hürriyet'ten Turan Yılmaz imzalı habere göre Kurtulmuş, özetle şunları söyledi: “Ülkeler arasında zaman zaman gerginlikler olur, yakınlaşmalar olabilir. Özellikle Avrupa ile ilişkilerimiz tekdüze bir çizgide gelişmiyor. Çok yakınlaştığımız zamanlar var, iplerin çok gerildiği zamanlar var. Benim Alman siyasetçilere tavsiyem şudur, siyasetteki gerginlikleri azaltma yolu olarak turizmi görsünler.

Siyaset üzerinden turizme laf söylemek yerine, turizm üzerinden siyasetin gerginliklerini azaltacak imkanlara odaklansınlar. Türkiye’nin her şehri, Almanya’nın, Fransa’nın, İngiltere’nin her şehri kadar güvenlidir. Siyasetin turizmi bir şekilde etkilemesi yerine, turizmin siyaseti dengelemesi ya da turizmin siyaseti bir şekilde yumuşatmasının daha doğru olduğu kanaatindeyim.

TURİZM ZİRVESİ

Turizmcilerle bir araya gelip onları da dinleyeceğiz. Bundan sonra farklı şehirlerde bölgesel olarak sorunları dinleyeceğiz. Yurtdışındaki ataşeleri harekete geçirmemiz lazım. Turizm sadece bizde deniz, kum, güneş turizm olarak görünüyor. Alternatif turizmin açılması, eylem planı içerisine de girmiş, Erzurum, Kars bölgesinde kış turizmi merkezinin oluşturulması, sağlık turizmi. Türkiye turizm açısından çok zengin bir yer. İnşallah bu zenginliği değerlendiririz.”

Kurtulmuş, “Almanlar söylüyor ‘gerilim var’ diye, ama 863 bin kişi gelmiş 5 ayda Almanya’dan. Alman köyleri var Antalya civarında. Siyasetteki gerginlikleri kavgaları turizme sokmamak lazım. Zaten ülkelerin karşılıklı soft power’ı (yumuşak güç) diğer ülkelerin haklarıyla paylaşılabilecek en önemli alan. Almanlar için Türkiye en önemli destinasyonlara sahip. Bunları zaman içinde onarmak lazım” dedi.

ALMAN TURİST TÜRKİYE’DEN VAZGEÇMİYOR

Almanya’nın önde gelen tur operatörleri, hükümetin seyahat duyurusunu güncellemesine rağmen Türkiye’nin Almanlar için hala önemli bir tatil destinasyonu olduğu görüşünü paylaştı. Ülkenin önde gelen firmalarından FTİ Almanya’nın basın ofisinden yapılan açıklamada, Türkiye’deki rezervasyonların tüm yıl devam ettiği, bunun özellikle kısa süreli rezervasyonlarda fark edildiği belirtildi. Açıklamada, halihazırda bir önceki yıla göre ciro ve turist oranlarında çift haneli yüzdeyle bir artış gerçekleştiği ifade edildi.

Bakanlığın kısa süre önce seyahat duyurusunu güncellemesinin akabinde müşterilere sunulan tekliflerin aynı şekilde devam ettiği belirtilen açıklamada, “Seyahat duyurusunda değişiklik yapıldıktan sonra, önceki haftalara göre rezervasyonlarda önemli ölçüde değişikliğe gidildiğini tespit etmedik. Türkiye’yi bilen ve seven müşterilerimiz orada memnuniyetle tatilini geçiriyor” ifadesi kullanıldı.

Türkiye’nin kendileri için önemli olduğu vurgulanan açıklamada, “Türkiye bizim için önemli destinasyon ve 2017 yaz dönemi için kapasitelerimizi büyük oranda doldurduk. Hatta eylül ve ekim ayları için de talep yoğun” ifadesine yer verildi. Açıklamada, kış dönemi için yapılan rezervasyonlarda da bir önceki yıla kıyasla artış sağlandığı ifade edilirken piyasanın nasıl gelişeceğini tahmin edemedikleri ancak bu noktada Türkiye’nin yanında oldukları kaydedildi.

Öger Tours Genel Müdürü Songül Göktaş Rosati de müşterilerin çoğunun Türkiye’ye sürekli gittiğine ve ülkeyi tanıdığına işaret etti. “Şu an son dakika seyahatlerde geçen yıla oranla olumlu bir trend görüyoruz” diyen Göktaş-Rosati, bunun son gelişmelerden sonra ne kadar devam edebileceğini öngöremediklerini kaydetti. Göktaş-Rosati, Türkiye’nin otel hizmetleri, misafirperverliği, plajları, güzel koyları, kültürü ve yemekleriyle bir tatilde ihtiyaç duyurlan her şeyi sunduğunu ifade etti.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.