En önemli turizm pazarına zeytin dalı

Almanya ile Türkiye arasında yaşanan ve gelen turist sayısına da yansıyan gerginlik sona mı eriyor? Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Der Spiegel dergisine verdiği röportada, iki ülke arasında sorunların olması için bir neden olmadığını ifade etti.

31/12/2019 23:40
En önemli turizm pazarına zeytin dalı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun yaptığı açıklama, turizm sektörünü de memnun etti. Çavuşoğlu, Alman "Der Spiegel" dergisine verdiği röportada, Almanya'daki genel seçimlerden sonra ikili ilişkilerin normale döneceğine inandığını söylediğinin hatırlatılması ve buna hala inanıp inanmadığının sorulması üzerine, buna hala inandığını ve bunun için çaba harcamaya hazır olduğunu söyledi. Çavuşoğlu, "Geçtiğimiz yıl her ne kadar zorlu geçse de, Almanya ve Türkiye arasında sorunlar olması için hiç bir neden yok" diye konuştu.

Almanya ile Türkiye arasında yaşanan sorunların nedenide de değinen Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'de yapılan referandumdan dolayı Almanya ile görüş ayrılıklarının ortaya çıktığını belirtti. Çavuşoğlu, "Özellikle referandum sebebiyle görüş ayrılıklarımız vardı. Türk siyasetçilerinin Almanya’da konuşma yapmalarına izin verilmemesinden rahatsızlık duyduk. Fakat dostum Sigmar Gabriel’e seçimlerden önce de söyledim: Birlikte ileriye bakalım. Siz bize bir adım atarsanız, biz size iki adım atarız" dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.