Emirates Türkiye’deki 30'uncu yılını kutluyor

Emirates Havayolu, Türkiye’ye yaptığı uçuşlarda 30’uncu yılını kutluyor.

31/12/2019 23:40
Emirates Türkiye’deki 30'uncu yılını kutluyor

Türkiye’ye yaptığı uçuşlarda 30’uncu yılını kutlayan Emirates Havayolu, 1987’den bu yana Türkiye ile Dubai ilişkilerinde önemli rol oynuyor. Emirates’in Türkiye ekonomisine 2016/17 dönemindeki finansal katkısı ise 246 milyon TL’ye ulaştı.

Yıllardır Türkiye’den dünyaya seyahat ve ticareti güçlendirmek için bir ilham kaynağı olan ve dünyanın en büyük uluslararası taşıyıcısı ile ‘Dünyanın En İyi Hava Yolu’ olmaya layık görülen Emirates, Türkiye’ye gerçekleştirdiği uçuşların 30. yıl dönümünü kutluyor.

İlk olarak 31 Temmuz 1987 tarihinde İstanbul seferlerine başlayan Emirates, 374 koltuk kapasiteli Boeing 727 tipi uçaklarıyla haftada iki defa gerçekleştirdiği operasyonlarla, sadece bir senede 15.600’dan fazla yolcu taşıdı. Emirates şu anda Boeing 777-300 tipi uçaklarla İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan haftada 11 sefer yapıyor. 

Emirates, Türkiye’deki 30 yılı boyunca, dünya standartlarındaki servis hizmeti ile pazarda yüksek talep gördü. İstikrarlı şekilde uçuşlarını artıran Emirates, kullandığı uçak tiplerini de sürekli geliştiriyor. İş ve seyahat için yolculuk yapanlar, Emirates’in geniş çaplı güzergâh seçeneği, İstanbul Atatürk Havalimanı ve Dubai arasında haftalık 11 uçuşu sayesinde, Dubai aktarmasıyla Maldivler, Seyşeller, Avustralya, Tayland, Endonezya Jakarta, Manila, Kuala Lumpur, Orta ve Güney Afrika gibi popüler uçuş noktalarına kusursuz bağlantı imkanına sahip olabiliyor. Emirates, ilk uçuşundan bu yana, Türkiye’den ve Türkiye’ye gerçekleşen seferlerinde 4,7 milyondan fazla yolcu taşıdı. Ayrıca Emirates küresel ağında bulunan 125 kabin görevlisi ve pilotlarla beraber toplamda 185 T.C vatandaşı çalışana sahip.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.