Ege turizmine çifte doping

7-10 Aralık’ta, 11. kez düzenlenecek olan Travel Turkey İzmir’de partner il Nevşehir olacak. Hindistan Seyahat Acenteleri Federasyonu da (TAFI) kongresini 27-29 Ekim’de Dalaman’da yapacak. Hazırlıklar sürüyor.

31/12/2019 23:40
Ege turizmine çifte doping

Ege Bölgesi, önümüzdeki aylarda iki önemli turizm organizasyonuna ev sahipliği yapacak. İzmir’de 7-10 Aralık günleri arasında düzenlenecek olan Travel Turkey İzmir’in partner ili Nevşehir olarak belirlendi. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası, Dalaman-Ortaca-Köyceğiz Turizm Birliği (DOKTOB), Türk-Hindistan Turizm Konseyi (TITC) ve Turizm Bakanlığı’nın işbirliğiyle yürütülen tanıtım faaliyetleri de amacına ulaştı; Hindistan Seyahat Acenteleri Federasyonu da (TAFI) kongresini 27-29 Ekim’de Dalaman’da yapacak.

Travel Turkey İzmir’nin Partner İli Nevşehir olarak belirlendi. Olağanüstü güzellikte tarihi ve doğal değerlere sahip olan, peribacaları, çömlekçilik ve dokumacılığı ile ünlü olan Nevşehir, turistik ve kültürel değerlerini Travel Turkey İzmir’de sergileme olanağı bulacak. Ayrıca, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Troia’nın, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girişinin 20. yılı olması nedeniyle ilan edilen 2018 Troia Yılı, 7-10 Aralık 2017 tarihlerinde düzenlenecek olan ‘Travel Turkey İzmir’de yer alıyor.

Heyetler gelecek

Milliyet'in haberine göre, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve TÜRSAB ortaklığında düzenlenen fuar, yeni ürün ve hizmetleri tanıtırken; yeni işbirliği anlaşmalarına da zemin oluşturacak. Her yıl yapılan Alım Heyetleri Programı ile Travel Turkey İzmir, dünyanın dört bir yanından gelen turizm sektörü temsilcileri ve satın alma heyetlerini, katılımcı firmalar ile bu yıl da buluşturmaya devam edecek. Fuar alanı içinde ayrılacak özel bir bölümde görüşmeler yapılacak. 10. Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi’nde 52 ülkeden 197 yabancı, 518 yerli satın alıcı bin 200 metre karelik VIP Lounge alanında katılımcı firmalar ile görüşme yapmıştı. Travel Turkey ile eşzamanlı olarak 3. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi de, 7-9 Aralık 2017 tarihleri arasında fuarizmir’de düzenlenecek.

Muğla kazanacak

Muğla’nın turizm çeşitliliğini ve destinasyonlarını Hindistan pazarında tanıtmak üzere geçen yıldan bu yana yapılan çalışmalar sonuç veriyor. Hindistan Seyahat Acenteleri Federasyonu (TAFI) Yönetim Kurulu üyeleri, bölgeye yaptıkları ziyaretler sonrası, iki yılda bir düzenlenen olağan kongrelerini, Dalaman-Ortaca-Köyceğiz Turizm Birliği (DOKTOB)-Türk-Hindistan Turizm Konseyi (TITC) işbirliğiyle 27-29 Ekim’de Dalaman Hilton Otel’de düzenleme ve Hindistan için yeni destinasyon olarak Muğla’nın tanıtılması kararını aldı.

1.3 milyarla dünyanın ikinci büyük nüfusuna, Çin’den sonra en hızlı büyüyen 2. ekonomiye sahip olan Hindistan’da, her yıl yurtdışına seyahat edenlerin yüzde 15-20 arttığı ve 2016’da 22 milyon kişinin başka ülkelere seyahat ettiği belirtildi.

Tanıtım atağı

DOKTOB Başkanı Yücel Okutur, “TAFI’nin 650 aktif üyesini 27-29 Ekim arasında ağırlayacağız. Kuşadası, Bodrum ve Marmaris de gezilecek. Kongre sırasında, Dalaman-Ortaca-Dalyan-Köyceğiz ve Fethiye tanıtımları yapılarak, bölgemizde misafir edilecekler. Kongre sonrası ise sadece Muğla’yı değil, Antalya, Pamukkale, Konya, Kapadokya ve İstanbul destinasyonlarımızda da tanıtımlar yapılacak” dedi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.