Efsane otel sektöre veda etti

Alanya'nın en eski turistik tesislerinden olan Alantur Otel, sahibi Doğuş Grubu'nun şok kararıyla kapısına kilit vurarak, 54 yıllık turizm serüvenine son verdi.

31/12/2019 23:40
Efsane otel sektöre veda etti

1963 yılında hizmete giren ve Alanya'nın en köklü turistik tesislerinden biri olma özelliğini taşıyan, Doğuş Grubu'na geçince ismi Maritim Hotel Clup Alantur olarak değişen Alantur Hotel'in, 2017 turizm sezonundan sonra kapatılması yönünde karar alındı. Yeni alanya'da yer alan habere göre, 54 yıllık turizm serüvenine nokta koyan ve 200 personeli bulunan otelin Genel Müdürü Mehmet Atalay, "Nedenini bilmiyoruz, Doğuş Grubu sadece bize kararı tebliğ etti" dedi. 

200 PERSONEL İŞTEN ÇIKARILDI

Atalay, tesisin tamamen kapandığını belirterek, "Yönetimi elinde bulunduran Doğuş Grubu, otel hakkında süresiz kapanış kararı almış. 200 personelimiz vardı, hepsi tazminatı ödenerek işten çıkarıldı. Merkez İstanbul olduğu için gerçek nedeni biz de merak ediyoruz ama sorgulayamıyoruz. Birkaç güvenlik görevlisi dışında sadece muhasebe bürosu kaldı, onlar da kapanış işlemlerini yapıyor. Tahminlerimize göre kötü geçen sezon nedeniyle böyle bir karar alındı. Akıbetinin ne olacağına Doğuş Grubu'nun üst yönetimi karar verecek" diye konuştu.

TÜRKİYE'DE İLKLERİN OTELİYDİ

Alantur Otel, Alanya'nın yetiştirdiği önemli isimlerden Dr. Ali Nazım Köseoğlu'nun, Doğuş Grubu kurucusu olan yakın dostu Ayhan Şahenk'e yaptığı "Alanya'da otelcilik yapalım, ben de ortağın olurum" teklifi üzerine 1960'lı yılların başında açıldı. Türkiye'de ilk kez 1983 yılında Antalya Havalimanı'na iniş yapan ilk charter uçağının yolcuları Alantur Otel'de konaklayarak tarihe geçmişti. Otelde, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in yanı sıra Romanya'nın devrik lideri Nikolay Çavuşesku ve 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal da konaklamıştı.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.