Dünyaca ünlü dizi Antalya'da mı çekilecek?

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya’yı sinema şehri yapmak istediklerini belirterek, ‘10 bin dönümlük araziye film stüdyoları kuruyoruz. Proje hazır, yatırımcılar kapımızı çalıyor. Game Of Thrones'un yapımcıları 'Siz bitirin hemen gelip orada çekimlerimizi yapalım’ dediler" diye konuştu.

31/12/2019 23:40
Dünyaca ünlü dizi Antalya'da mı çekilecek?

Antalya Film Festivali için hazırlıklarını sürdüren Antalya Büyükşehir Belediyesi, film stüdyoları projesinde de sona yaklaştı. Boğaçayı projesi kapsamında 10 bin dönüm arazide kurulacak olan stüdyolar ile Antalya, dünya sinemasının da başkenti olmaya aday. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

DÜNYADA İKİ ŞEHİRDEN BİRİSİ

Sabah'ın haberine göre Türel, projenin ihaleye çıkmak için her şeyi ile hazır olduğunu belirterek, "Yabancı yatırımcılarla görüşüyoruz. Her gün yeni bir yatırımcı kapımızı çalııyor. Proje yap-işlet-devret modeliyle gerçekleşecek. Aynı zamanda projenin içinde sektöre eleman yetiştirecek bir sinema akademisi de yer alacak" dedi.

Dünya sineması açısından ışık ve güneş açıları olarak dünyada iki şehirden birisinin Antalya olduğunu hatırlatan Türel, "Platolar bittiğinde dünyanın en önemli filmleri ve dizileri burada çekilecek. Antalya'yı bir sinema şehri haline getirmek istiyoruz. Festivalimizle de bu durum taçlanmış olacak" diye konuştu.

Başkan Türel, projenin Türk ekonomisine de önemli katkı sağlayacağını ifade ederek, "Bugün dünyada gördüğünüz bütün filmleri gelecekler, Antalya'da çekecekler. Sadece Antalya'nın tanıtım değerine sağlayacağı katkı bile milyar dolarlarla ölçülemeyecek kadar önemli" dedi. Antalya Film Stüdyoları için 10 bin dönümlük bir arazi ayırdıklarını söyleyen Başkan Menderes Türel, sözlerine şöyle devam etti:

"Universal Stüdyoları'nın olduğu yer 300 dönümdür ve alanı tüketmişler. Biz 10 bin dönümlük bir yeri sadece film stüdyosuna ayıracağız. Antalya'nın peşinden kimse ayrılmaz. Dünyaca ünlü isimler gelir." Bu yıl 54'üncü kez düzenlenecek olan Uluslararası Antalya Film Festivali'nin 21-27 Ekim'de yapılacağını vurgulayan Menderes Türel, "Hedefimiz dünyanın en saygın film festivalini düzenlemek" dedi.

GAME OF THRONES HAZIR

Türel, Amerika'da yaptıkları temaslarla ilgili de bilgi verdi. Dünyaca izlenen ve fenomen haline gelen Game Of Thrones'un yapımcılarıyla görüştüklerini anlatan Menderes Türel, şöyle konuştu: "Antalya'daki projeyi anlattığımızda hemen ilgi gösterdiler. Hatta 'Siz bitirin hemen gelip orada çekimlerimizi yapalım' dediler. Projemizi kısa sürede tamamlayacağız."

10 MİLYONU GEÇERİZ

Bu yıl sonuna kadar Antalya'ya gelecek turist sayısının 10 milyonu geçeceğini belirten Başkan Türel, "Ruslar konusunda da tüm zamanların rekorunu bu yıl kırdık. Son olarak 3.5 milyon Rus turist gelmişti. Bu yıl rakam 4 milyonu geçiyor. Yıl sonuna kadar da rezervasyonlar devam ediyor" ifadesini kullandı.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.