Dünya turizminin lideri Türkiye'ye geliyor

Ait-Group Travel Service'in idari direktörü William Wei Wang, Türkiye'nin hem Çinli iş insanları hem de Çinli turistler için cazip bir yer olduğunu belirterek, "Çok sayıda Çinli Türkiye'yi ziyaret etmeye ilgi duyuyor. Birçok Çinli ülkenin mimarisi ve kültürüne ilgi duyuyor, burayı ziyaret ediyor" diye konuştu.

31/12/2019 23:40
Dünya turizminin lideri Türkiye'ye geliyor

146 Milyar Dolarlık turizm geliriyle dünya turizminin lideri haline gelen Çin, diğer ülkelere turist gönderen ülkeler arasında da açık ara birinci sırada. Her 4 Çinli'den 1'i dünyayı gezmeye başladı. China Today, Çinliler'in tatil alışkanlıklarını masaya yatırdı. Habere göre; Çin Yeni Yılı sırasında seyahat etmek aileler için bir alışkanlık haline geldi.

Artık bir çok aile evde kalmak yerine yurt içi ve yurt dışındaki turistik destinasyonlara gidiyor. Ulusal Turizm İdaresi'ne göre, Çin nüfusunun 4'te 1'ine denk gelen 344 milyon kişi, Çin Yeni Yılı sırasında seyahat etti. Seyahate çıkanlar geçen yıla oranla yüzde 15.9'luk artışla toplam 433.3 milyar yuan (61.5 milyar ABD Doları) harcadı. Ait-Group Travel Service'in idari direktörü William Wei Wang, Türkiye'nin hem Çinli iş insanları hem de Çinli turistler için cazip bir yer olduğunu belirterek, "Çok sayıda Çinli Türkiye'yi ziyaret etmeye ilgi duyuyor. Birçok Çinli ülkenin mimarisi ve kültürüne ilgi duyuyor, burayı ziyaret ediyor" diye konuştu..

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.