Dünya turizminin lideri değişti mi?

Dünya Ekonomik Forumu'nun yayınladığı seyahat ve turizm rekabet endeksi 2017 raporunda İspanya bu yıl da birinciliğe oturdu. Listede İspanya'yı sırayla Fransa, Almanya ve Japonya izledi.

31/12/2019 23:40
Dünya turizminin lideri değişti mi?

Dünya Ekonomik Forumu'nun her 2 yılda bir yayınladığı ve 136 ülkeyi güvenlik, temizlik ve kültür başlıkları altında değerlendirdiği seyahat ve turizm rekabet endeksi zirvesine bu yıl da İspanya oturdu. Dünya Ekonomik Forumu tarafından oluşturulan seyahat ve turizm rekabet endeksinde 136 ülkenin güvenlik, sağlık, temizlik, fiyat - fayda dengesi, uluslararası topluma bakış açısı, turizm hizmetleri, ulaşım altyapısı ve doğal kaynakları değerlendirmeye alınıyor.

Bir önceki raporda 4. sırada yer alan ABD yeni raporda 6. sıraya düştü. Bir önceki raporda da olduğu gibi Avrupa yine turistler için en cazip rota oldu. Dünya Ekonomik Forumu seyahat ve turizm rekabet endeksi 2017 raporunda ilk 10'a giren ülkelerden 6'sı 2016 yılında dünya çapındaki 1.2 milyar turistten 620 milyonunu ağırlayan Avrupa'da yer alıyor. Yaşanan son terör olaylarına rağmen Avrupa'nın birçok ülkesi hakkında sağlık, temizlik, kültürel zenginlik ve güvenlik konularında olumlu görüş belirtildi.

Güvenlik sorunu yaşayan ülkeler fiyat-fayda dengesi ile dengelenerek üst sıralara yükseldi. Mehmet Can Kömürcü imzalı habere göre, İspanya kültür, doğal kaynaklar, turizm hizmet altyapısı ve hava taşımacılığı üstünlüğü ile listenin birincisi oldu. İspanya'yı güvenlik sorunlarının yüksek olduğu Orta Doğu ülkelerinden ziyaret eden turist sayısında da önemli artış olduğu belirtildi.

2015 ve 2016 yıllarında yaşadığı terör olaylarına rağmen Fransa kültür ve hava yolu bağlantısı konularında artı puan alarak listede ikinci konumunu korudu. Fransa, yaşanan terör olayları sebebiyle otel ve uçak biletlerinde indirim yapmak durumunda kaldı ve fiyat-fayda dengesi bu sayede Fransa'ya artı puan kazandırdı. Türkiye listedeki 44. ülke konumunu korudu.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.