Dünya turizmini onlar yönlendirecek

Çin Halk Cumhuriyeti’nin turizm ile ilgili 2020 hedefleri dudak uçuklatıyor. Çin Devlet Turizm Yönetimi, turizmin geliştirilmesine ve bu alanda gelirin artırılmasına yönelik bir dizi büyük proje başlatacağını açıkladı.

31/12/2019 23:40
Dünya turizmini onlar yönlendirecek

Çin Halk Cumhuriyeti'nin 2020 hedeflerinde; turizme yatırımına 2 Trilyon Yuan (yaklaşık 300 Milyar Dolar) harcanması yer alıyor. Ayrıca, turizm harcamalarının ise, 7 Trilyon Yuan (Yaklaşık 1 Trilyon Dolar) olacağı öngörülüyor. Çinli turistlerin 2020’de yapacağı öngörülen turizm harcamaları, dünyanın bugünkü toplam turizm gelirine yakın bir rakama ulaşıyor.

Çin Devlet Turizm Yönetimi’nin 2020 hedefinde turizmin milli ekonomideki payının, yüzde 10’u aşması öngörülüyor. Çin’in 2020 turizm hedeflerinin açıklandığı raporda, son yıllarda Çin’deki sosyal ve ekonomik kalkınmanın hızlanmasıyla birlikte turizmin halkın günlük yaşamının önemli bir parçası haline geldiği, Çin’in, “kitle turizmi” çağına girdiği belirtiliyor.

Raporda, halkın gezi ihtiyaçlarını etkin şekilde karşılamak için bir dizi önemli projenin başlatılacağı, böylece çağdaş turizm sisteminin oluşturulacağına işaret ediliyor. Hedeflerde yer alan projelerin uygulanması, mevcut arz-talep dengesizliğini gidermeyi amaçladığı, yurttaşların turizm bilincinin artırılmasına önemli katkı sağlayabilen bin adet turistik mekân kurulacağı belirtiliyor.

İstihdam 50 milyonu aşacak

Çin Devlet Turizm Yönetimi’nin, 2020 yılına kadar sektöre yapacağı 2 trilyon Yuan’lık yatırımlarla, sektörde istihdam edilen toplam kişi sayısının 50 milyonu aşacağı ifade ediliyor. Her yıl 2 milyon kişinin turizm sektöründe iş fırsatı buldukğu için yoksulluktan kurtarılacağı kaydedilen açıklamada, tüm bunların turizmin milli ekonomiyi güçlendiren önemli bir unsur olduğunu gösterdiği vurgulandı.

Ayrıca, Çin Devlet Turizm Yönetimi’nin önümüzdeki günlerde kamuya yönelik hizmet, önemli turistik mekânların yapılandırılması, turizme dayalı yoksullukla mücadele, kızıl turizm gibi bir dizi önemli projeyi başlatacağını belirtildi. Söz konusu projelerin altyapı tesislerine odaklanacağına işaret edilen açıklamada, özel sermayenin kamu turizmine katılımını da pekiştireceği ifade edildi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.