Doğuş Holding 3 yılda kaç otel açacak?

Doğuş Holding CEO’su Hüsnü Akhan, holdingin turizm ve restaurant sektöründeki 3 yıllık hedeflerini açıkladı.

31/12/2019 23:40
Doğuş Holding 3 yılda kaç otel açacak?

Doğuş Holding CEO'su Hüsnü Akhan, "Türkiye'de jeopolitik riskler kontrol edildiği takdirde ve mevcut mali disiplin sürdüğü sürece Türkiye ekonomisinin 2017'yi 2016'dan daha iyi bir yıl olarak tamamlayacağını düşünüyorum" dedi.

Doğuş Holding CEO'su Hüsnü Akhan, CEO Club toplantıları kapsamında düzenlenen ''CEO Ajanda 2017''de konuştu. Akhan, bu yıl hem dünyada hem de Türkiye'de beklenmedik olayların yaşandığını ifade ederek, Türkiye'nin küresel gelişmelerden muaf bir ülke olmadığını söyledi.

Hüsnü Akhan, "Türkiye'de jeopolitik riskler kontrol edildiği takdirde ve mevcut mali disiplin sürdüğü sürece Türkiye ekonomisinin 2017'yi 2016'dan daha iyi bir yıl olarak tamamlayacağını düşünüyorum" dedi.

"CİRO BAZINDA YÜZDE 22 BÜYÜYECEĞİZ"

Grup olarak yurtiçi ve dışı yatırımlara devam ettiklerini belirten Akhan, 2016'da geçen yıla göre ciro bazında yüzde 22 büyüme ile 18 milyar lirayı, aktif büyüklük olarak da yüzde 12 ile 33 milyar lirayı aşacaklarını kaydetti. Akhan, kârlılıkların oldukça iyi gittiğini, öngörülerinin üzerinde olduğunu ve TL bazında büyüme olarak yüzde 20'leri yakalayacaklarını belirterek, yurtdışındaki yatırımlarının yeme-içme, turizm ve perakende sektörlerinde yoğunlaştığını hatırlattı.

"OTEL SAYIMIZ 3 YIL İÇİNDE 26'YA ÇIKACAK"

Bu yıl yurtdışında 3 otel aldıklarını belirten Akhan, "Şu anda yurtiçi ve dışında 18 olan otel sayımız önümüzdeki 3 yıl içinde 26'ya çıkmış olacak. Restoran tarafında 10 ülkede 154 restoran işletiyoruz, yıl sonuna kadar 180'e çıkacak" dedi. Akhan, Galataport'un kendileri için en büyük yatırımlardan biri olduğunu vurguladı.

"ENFLASYON YÜZDE 7,5-8 BANDINDA OLUR"

Türkiye büyümesinin bu yıl yüzde 2,5-3 bandında gerçekleşmesini tahmin ettiklerini bildiren Akhan, enflasyonun ise kurdaki son gelişmelere paralel olarak yüzde 7,5-8 bandında olacağını öngördüğünü kaydetti.

Doğuş Holding’in turizm ve restaurant sektöründeki hedefleri hakkında açıklama yapan CEO Hüsnü Akhan, “Önümüzdeki 3 yılda otel sayısını 26'ya, restaurant sayısını 180'e çıkartacağız” dedi. Holdingin 2016 sonuçları hakkında da bilgi veren Akhan, 2016'da toplam satışların TL bazında %22 artarak 18 milyar TL olduğunu açıkladı. (NTV)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.