Doğa'nın Renkleri Mozaik Sergisi

Anadolu Mozaik Sanat Atölyesi'nde Suna Gözüm ve Serpil Yukaruç'tan kurs alan öğrenciler, yıl boyunca mozaik taşlarından yarattıkları tablolardan oluşan eserlerini Hamamönü’ndeki Sanat Sokağı’nda 30 Mayıs 2017'de kapanan sergide Ankaralı sanatseverlerin beğenisine sundular.

31/12/2019 23:40
Doğa'nın Renkleri Mozaik Sergisi

Küçücük çeşitli taşlardan yarattıkları tabloların önünde, heyecanla yorumları bekleyen öğrenciler ile ziyaretçilere yaptığı bir konuşmayla serginin açılışını yapan Felsefeci-Sanat Eleştirmeni-Yazar Ümit Yaşar Gözüm, Hatay Mozaik Müzesi, Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi ile Şanlı Urfa Göbeklitepe Müzesi'ndeki mozaiklerin yansıttıklarının mozaik sanatı açısından milat teşkil ettiğini, mozaik sanatının sanat tarihi açısından çok önemli olduğunu belirterek, öğrencileri başarılarından dolayı kutladı.

Ankara’da geleneksel Türk Mutfağından örneklerin de bulunabildiği lokanta, kafeteryalarıyla bir cazibe merkezi olan Hamamönü, aynı zamanda Sanat Sokağındaki, Anadolu Mozaik Sanat Atölyesi, El sanatları Atölyeleri, Çeşitli Müzik Atölyeleri, El sanatları Çarşı’larındaki sanat faaliyetleri ile de Ankaralı sanatseverlerin buluşma yeri olmuş görünüyor.

Anadolu’nun zenginliğinin yaratıcı ellerden yansıdığı bir başka sergi de Ankara Üniversitesi Kültür ve Sanat Evi (ANKÜSEV) salonlarındaydı. Prof. Dr. Fügen Aktan tablolara ve Ceyda Aktan, takılara aktardığı yaratıcılıklarını birlikte açtıkları sergide sanatseverlerin ilgi ve beğenisine sundular. 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.