Diyarbakır turizm şehri olmak zorunda

Real Konak Hotel Genel Koordinatörü Hüseyin Aslan ve Genel Müdür Yardımcı Sinan Sarı, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy’u makamında ziyaret etti. Turizmciler, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ile Güneydoğu turizmini ve Diyarbakır'ı değerlendirdiler.

31/12/2019 23:40
Diyarbakır turizm şehri olmak zorunda

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Hüseyin Aslan, "Vali Bey,tecrübeli bir devlet adamıdır. Bir Vali’nin nasıl olması gerektiğini çok iyi bilenlerdendir. Dağdaki çoban Ahmet'ten, hastanede tedavi gören Hatice Teyze'ye kadar nasıl davranılmasını bilen bir vali. 45 dakika bir süre Vali Bey'le sohbet ettik. Bu sürede benim ilgimi iki konu çekti: Turizm ve Sanayileşme. Vali Beyin turizme çok önem verdiği aşikar.

Diyarbakır şehri bir turizm şehri olmak zorunda. Zaten diğer sektörler kalkınır. Batman Valimiz Sayın Ahmet Deniz beyden sonra benim bugüne kadar anlatmak istediklerimi anlayan bir Vali ile karşılaştım. Eminim ki Terör bittiğinde gelecek huzurla birlikte bölgemiz çok daha güzel olacak insanlarımız çok daha mutlu olacaktır. Batman,Diyarbakır ve Güneydoğu Anadolu bölgemiz turizm açısından keşfedilmeye bekleyen yörelerimizden biri. Gerçek anlamda huzur geldiğinde ve gerçek anlamda tanıtım yapıldığında bölgemiz ekonomik alanda kalkınacağı gibi sosyokültürel anlamda da gıpta ile bakılan bir bölge olacaktır.

Çünkü tarihi ve turistik alanlarımız henüz görücüye çıkmamıştır. Bu bölgelerin tanıtımı ve turizm gelişmesi ile birlikte Güneydoğu Anadolu Bölgemiz çok daha modern bir hale gelecektir. Birlik ve beraberlik içinde elele vererek bölgemizi kalkındırmak zorundayız. Daha güçlü bir Türkiye ve daha güçlü bir millet için süreçli çalışmak ve birlikteliğimizi korumamız gerekir. Sayın Valimiz Hüseyin Aksoy'a bize göstermiş olduğu ilgi ve alakadan dolayı teşekkürlerimizi sunarız" dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.