Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu 2018 Troia yılına tam destek verdi.

Çanakkaleli turizmciler, Çanakkale’de bulunan ve 5 bin yıllık geçmişe sahip Troia Antik Kenti'nin, UNESCO Dünya Mirası listesine girmesinin 20. yılında "2018 Troia Yılı" olması için çalışmalarını sürdürürken destek de çığ gibi büyümeye devam ediyor. Başbakan Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuğoğlu da 2018 Troia Yılına tam destek verdiğini söyledi.

31/12/2019 23:40
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu 2018 Troia yılına tam destek verdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu 2018 Troia yılına tam destek verdi.

Çanakkale’de biz dizi ziyaretlerde bulunan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu “2018 yılı Troia Yılı Olsun” konusunda görüşlerini açıklayarak projeye tam destek verdi. Çavuşoğlu yaptığı konuşmasında, “2018 Yılının çok önemli bir şekilde değerlendirilmesi gerekiyor. Çok önemli etkinliklerle değerlendirilmesi gerekiyor. Çünkü Troia bir dünya markasıdır. Dar bir bölgeye sıkıştırmadan, tüm dünyaya mal edecek bir şekilde, etkinliklerle ve projelerle desteklenerek değerlendirileceğini düşünüyorum. Dışişleri Bakanı olarak da turizmi seven ve destekleyen bir kardeşiniz olarak, Antalyalı olarak elimden gelen desteği vereceğimi şimdiden söylemek isterim” dedi.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Meclis ve Turizm Komitesi Üyesi Armağan Aydeğer ise yaptığı açıklamada, “Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu 2018 Troia Yılına güçlü desteğini ifade etti. Çok teşekkür ediyoruz. 2018 Troia Yılı çalışmaları, Ülkemiz ve bölgemiz turizminin kalkınmasında çok güçlü bir itme gücü olacağına inancımız tamdır, çalışmalarımız tüm hızıyla emin adımlar ile devam ediyor” diye konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.